Publicat de: elenushu | 23/07/2020

La restaurantul pescaresc Zagan Tulcea

Imi amintesc cu mare placere de ospatul de la Restaurantul pescaresc Zagan din Tulcea (se afla chiar langa Muzeul Satul traditional pescaresc).

Dupa vizitarea muzeului in aer liber ce-i drept ne era o foame de lup asa ca ne-am asezat la masa usurel, dornici sa gustam din preparatele pescaresti.

Restaurantul arata foarte bine. E vopsit in culoarea aceea albastra si linistitoare care pe mine ma duce cu gandul la Delta, dar si la tavernele grecesti.

In linistea locului parea ca suntem desprinsi de lume si de timp aici intr-un loc relativ pustiu unde turistii ajung doar daca se informeaza clar.

Iata-ne bucurosi ca lansasem comenzile si urma ospatul.

Dupa cum spuneam zona are un farmec aparte din cauza pozitiei si a faptului ca nu este tranzitata de milioane de turisti aflandu-se intr-o zona limitrofa a orasului Tulcea.

Cat vezi cu ochii vegetatia te imbie la visare. Esti bucuros ca ai libertate de miscare si ca Dumnezeu a ingaduit sa ajungi in asa loc minunat.

Borsul pescaresc a fost exceptional si indestulator. M-am simtit foarte bine infulecandu-l si mi-a tinut de foame pana la Bucuresti.

Pestisorii de mai multe specii au mers foarte bine cu usturoiul preparat ca la carte si cu cartofi. Expresia „te lingi pe degete” se potriveste de minune acestei mese.

Mi-au placut mini-farfuriutele pentru usturoi si plaoul sub forma de peste pe care ne-a adus chelnerul bucatile de carne.

Desi eram satui nu am ratat desertul compus din placinta cu branza dobrogeana cum altfel?!? Nota 10+ acestor oameni priceputi care au avut ideea de a face un restaurant cu mancare delicioasa si care au si bucatari desavarsiti.

Am uitat sa mentionez de retetele afisate pe pereti pentru curiosi sau gospodinele interesate de modul de preparare. Multumim pentru servire!


Categorii

%d blogeri au apreciat: