Publicat de: elenushu | 11/07/2020

Delta Dunarii si minunatiile ei

Delta Dunarii este locul perfect de petrecere a timpului liber. Cum anul trecut gasisem metoda cea mai buna pentru incursiunea in tinutul apelor am zis ca o repetitie ar fi foarte potrivita si in 2020.

Iata-ne la bordul vaporasului Cristina 10 apartinand Hotelului Delta, pregatiti sa exploram frumusetile Romaniei. Aveam o mica retinere ca de data asta o sa imi placa mai putin. De fapt mi-a placut la fel de mult ca in 2019. Fiecare plimbare in Delta e speciala.

Daca data trecuta vedetele excursiei au fost lebedele cu pui pufosi pe care le-am vazut de doua ori destul de aproape, acum vedetele au fost un pelican cu prietenii lui. 🙂

In timp ce vaporul taia lin apa in cautarea relaxarii noi incepuseram ca il sarbatorim pe minunatul nostru George a carui zi de nastere era.

Ziua se anunta una fierbinte cu 29-30 de grade asa ca ne-am pus la adapost hidratandu-ne cum se cuvine. Datorita faptului ca vaporul era acoperit am putut admira in bune conditii natura si pasarile. Pandemia a facut ca numarul participantilor la excursie sa fie redus asa ca in momentul in care capitanul vaporului anunta ceva de vazut puteam sa ne miscam in stanga sau in dreapta cu multa lejeritate. „Pelicaaaan pe partea dreapta!”

Era adevarat ca pelicanul a zburat pe langa vapor si s-a asezat la o distanta considerabila in fata vasului. Am avut ocazia sa il si filmezi si pozez. Parea ca ne asteapta. Mai interesant a fost ca atunci cand capitanul a intors vaporul pelicanul iar a zburat pe langa noi si s-a dus mai in fata asteptandu-ne parca sa il mai admiram o data. Vedeta mare e pelicanul!

Cand vaporul s-a apropiat a doua oara, pelicanul si-a luat la revedere zburand grupat alaturi de alte 3 pasari negricioase mai mici. I-am privit pana s-au pierdut in zare.

Anul trecut pelicanii au stat departe de noi si i-am văzut doar pe lac unde isi traiau linistiti viata lor. Pe luciul apei se zareau cateva pete albe.

Am fost placut impresionata de nuferii galbeni din Delta. Daca stateai pe vapor in fata puteai observa nuferii cum sunt acoperiti de valurile facute de ambarcatiune ca niste actori care ies din scena acoperiți de cortina.

Vedetele galben-verzi ne-au bucurat sufletele cu spectacolul acvatic.

Am mai observat o pasare negricioasa de dimensiuni mari care starea cu aripile intinse. Parea ca se usuca la soare.

Egrete albe am vazut la tot pasul. Ele sunt balerinele cu straie albe care danseaza in Delta. Sunt pasari singuratice. Nu am vazut cate doua adunate laolalta.

Copacii cu liane impodobiti dadeau impresia ca nu sunt din lumea noastra, ci ca aparțin tinutului uriasilor infrunziti, din alta poveste.

Cormoranii sunt pasari protejate in Romania. Le place sa stea grupati pe crengile copacilor intr-o stare de incremenire. Acesti cormorani din poza isi miscau gusile intr-un mod bizar Cred ca isi faceau aer sa se racoreasca.

Prin stufaris am reusit sa fotografiez o gainusa de balta care fugea de mama focului speriata de vaporas.

Fiecare explorare a Deltei te face sa gasesti altceva nou fata de ultima data. E minunat ca nu te plictisesti niciodată aici si iti doresti sa te reintorci anul urmator. Dumnezeu ne-a binecuvantat cu cel mai frumos pamant si o tara minunata. Multumesc-ti Tie Doamne!


Categorii

%d blogeri au apreciat: