Publicat de: elenushu | 10/07/2020

Biserica Draganescu

La propunerea prietenei mele am mers intr-o duminica la Biserica Draganescu. Faima locului este sustinuta de faptul ca a fost pictata de Arsenie Boca. Datorita regulilor de combatere a molimei Biserica nu a fost deschisa pe timpul Sfintei Liturghii, ci dupa ce s-a terminat.

Slujba s-a tinut afara langa Biserica. Desi locul este destul de limitat totul era foarte bine organizat. Langa altarul de vara scaunele erau perfect distantate pe iarba ca fiecare sa aiba spatiu suficient.

Zona este una pitoreasca cu o frumusete sporita datorita Lacului Mihailesti de langa Biserica. Cand vantul sufla mai tare pe lac se formau valuri care inevitabil ne ducea cu gandul la Marea Neagra. O tristete imensa ne inundase sufletele nestiind cand ne vom recapata libertatea de a merge la plaja, la mare. Pandemia lovise in toate aspectele vietii si ne tinea captivi.

Ideea de a veni dis-de-dimineata a fost una foarte buna. Dupa ce numarul limitat de scaune a fost ocupat de credinciosi „usa s-a inchis”. A fost exact ca in Evanghelia cu cele 10 fecioare. Cei care au ajuns mai tarziu au stat in strada langa gard. Responsabilul de la poarta se asigura ca fiecare isi dezinfecteaza mainile cand intra in curtea Bisericii si ii inmana un „bilet”. Era un cartonas cu imaginea Bisericii Draganescu pe care fiecare participant la slujba trebuia sa il pastreze si sa il inapoieze la plecare. In acest fel se stia clar cand se epuizeaza locurile.

Dupa ce s-a terminat slujba ne-am asezat frumos la rand asteptand sa descuie cineva Biserica. Timpul limitat pe care il aveam la dispozitie sa studiem inauntru picturile realizate de Arsenie Boca ne-a facut sa ne gandim la o solutie. Ne-am reasezat la rand de.. trei ori pana cand am vazut in voie ce era de vazut. 😀 Ne dadea voie sa intram cate 2 persoane in Biserica si sa iesim repede. Pandemia bata-o vina….


Categorii

%d blogeri au apreciat: