Publicat de: elenushu | 19/04/2020

Masa de Paste la romani

Masa de Paste la romani inseamna ore in sir petrecute in bucatarie. Cum toata Romania e in izolare datorita molimei care s-a abatut asupra intregului glob am urmat zicala:”Gastronomia salveaza Romania”!

Probabil data fiind situatia complicata in care suntem cei mai castigati sunt cei care stiu sa gateasca. Acum cred ca masa trebuie sa fie imbelsugata de Paste, dar sa nu se faca risipa inutila dupa ce trec zilele de sarbatoare. E necesar putin echilibru in toate. Ce rost are sa cumperi foarte multe produse care vor expira sau se vor strica deoarece nu ai cum sa manaci atat de multe intr-un timp relativ scurt chiar daca e Paste??!?

In Joia Mare am inrosit cateva oua dupa traditie. Chiar daca tentatia de a vopsi oua in culoarea verde a fost mare…pana la urma le-am inrosit.

Salata de boeuf am facut-o in varianta mai usoara tocmai ca de la atata carne sa nu se revolte saracele noastre burtici.

Ciorbita de gainusa a fost bine venita. Dintre toate pregatirile cred ca a fost cea mai usoara de facut.

Pe langa gainusa pe masa de Paste am avut si piept de curcan la cuptor.

Piesa de rezistenta a Pastelui este PASCA. Pentru mine a fost prima data cand am facut pasca in viata mea. Dupa ce am vizualizat vreo trei retete m-am hotarat sa o fac si pe asta. Mai jos este ce a iesit…


Categorii

%d blogeri au apreciat: