Publicat de: elenushu | 11/04/2020

Lumanari si lumina de Sarbatoarea Pastelui

Cum ne mai pregatim anul acesta de Sarbatoarea Pastelui in conditiile in care Romania se afla in continuare in starea de urgenta? Cum ramane cu unele actiuni crestinesti pe care in mod normal le faceam in perioada Pascala? In Biserici nu avem acces. Lumina de Inviere e clar ca nu avem de unde sa o aducem insa apelam la variante ajutatoare. Am primit acum cativa ani de la Mormantul Sfant lumanari care au fost aprinse chiar cu Lumina Sfanta pogorata din Cer. Am de gand sa le folosesc si sa ma bucur ca oricate restrictii pune omul omului, pe Dumnezeu nu il poate ingradi nimeni si nimic niciodata.

Asteptam cu multa nerabdare ca si anul acesta sa vedem cum se transmite la TV de la Mormantul Sfant momentul Pogorarii Luminii Sfinte.

Daca nu avem acces la cimitire sa aprindem o lumanare la mormintele celor adormiti din neamurile noastre asta nu inseamna ca ii lasam de izbeliste. Ne rugam pentru sufletele lor ca Bunul Dumnezeu sa ii odihneasca in pace.

davIdeea mi-a venit cand meditam la gandul ca noi astia vii suntem despartiti de cei adormiti in doua cete. Adica rudele noastre care au murit formeaza grupul din lumea vesnica? Adica ei sunt toti laolalta? Asa m-a luminat Dumnezeu sa fac un colaj cu pozele celor dragi care nu mai sunt cu noi in viata pamanteasca.

Si mai este ceva ce putem face de Inviere. Fiecare suflet sa se aprinda cu rugaciuni si strigate catre Dumnezeu ca lumanarile cu foc viu pe care nu le poate stinge nici ploaia, nici viforul…. nimic…. asa ca de Paste va fi exact cum spune in psalmului 22 „Domnul ma paste si nimic nu imi va lipsi”.


Categorii

%d blogeri au apreciat: