Publicat de: elenushu | 11/04/2020

Calauze sufletesti

E absolut minunata clipa in care realizezi ca orice varsta ai avea pe durata vietii tale de pana atunci Dumnezeu a avut grija de sufletul tau mereu trimitandu-ti „ajutoare”. De cele mai multe ori micile si marile minuni ale vietii se infaptuiesc prin Sfinti si prin oamenii delicati prin care Dumnezeu lucreaza.

In perioada liceului am avut alaturi un inger de colega, o carte deschisa de rugaciune. Imi amintesc cu emotie momentul cand a adus o icoana cu Maica Domnului si Pruncul pe care a asezat-o deasupra tablei in clasa unde invatam. Ea a vrut sa ne ajute sa il vedem si gasim pe Hristos. Pastrez si acum micul cadou de la colega mea de banca din liceu- o frumoasa iconita cu Maica Domnului Axionita. Multumesc, Doamne pentru calauza din liceu!

In facultate cand ma departam lejer de Calea cea Adevarata am cunoscut alt inger minunat care a revenit constant in viata mea chiar dupa ce anii facultati s-au terminat. Tot in bucatarie pastrez la loc de cinste candeluta pe care colega mea de liceu mi-a daruit-o in momentul cel mai prielnic al vietii in care Dumnezeu m-a salvat. Sa spunem ca eram ratacita in padurea vietii si colega mea a fost indicatorul care mi-a aratat poteca salvatoare cu o intrebare simpla: „-Vrei sa vii cu mine intr-un pelerinaj ….? -Da, vreau sa merg in pelerinaj (desi pana atunci nu mai fusesem niciodata plecata intr-un pelerinaj)”. Multumesc, Doamne pentru calauza din facultate!

Lista persoanelor care m-au calauzit de-a lungul vietii este mai lunga, dar astazi am vrut sa scriu doar despre cele doua prietene dragi sufletului meu.


Categorii