Publicat de: elenushu | 08/04/2020

Restaurantul Insula – Neptun

In vara lui 2019 m-am simtit la Neptun ca intr-o statiune exotica tinand cont ca pe langa soarele stralucitor am gasit acolo si umbra palmierilor atat de ravniti de noi europenii care avem anotimp calduros de trei luni pe an.

Nu despre palmieri vreau sa scriu in aceasta insemnare, ci despre o frumoasa locatie de la Neptun unde se mananca foarte bine (mai ales pesti/scoici adica ce vaneaza turistul venit din orasele supraaglomerate si poluate).

Restaurantul „Insula”are o promovare slaba, dar o data ce ai ajuns acolo sa mananci si iti dai seama cu cine ai de-a face iti doresti sa te reintorci cu siguranta.

Inainte sa ajungi la Restaurantul „Insula” daca ai curiozitatea si aloci un pic de timp sa urci scarile flancate de pietre vei da peste o surpriza inaripata placuta.

Un paun de toata frumusetea isi petrece timpul in cusca lui infoindu-se in pene cand are spectatori interesati sau interesanti.

Cu si mai bun gust este „bannerul sapat in piatra” de la intrarea in restaurant si intr-un taram al visarii la mare.

Floricelele si verdeata care acompaniaza pasul turistului infometat, pe aleea de la intrare, sunt de asemenea incantatoare intregind cadrul de poveste.

Cand crezi ca le-ai vazut pe toate te pocneste estetic un podet romantic lungit peste imparatia apelor si mai ales a nuferilor albi.

Te bucura si barul-vapor care la aceea ora lucea incalzit la maxim de razele nazdravane ale soarelui.

In insula florilor si a bunului gust te relaxezi instant. Dupa ce ai intrat iti doresti frenetic o pata de umbra. Deci unde sa iei loc oare?

Exista varianta la separeul din foisor sau chiar sus in coliba exotica. Poti incerca de asemenea pontonul cu aspect de casute de lemn cu miros marin.

Eu nici nu am putut sa ma hotarasc din start asa ca „am adulmecat” in voie locul dand un tur de vizionare. Peste tot e de-a dreptul incantator.

Din fericire exista posibilitatea sa te cazezi in regim bungalou chiar aici pe insula. Ce poti sa iti doresti mai mult de atat? E perfect!

Pot spune ca oriunde te-ai plimba prin restaurant senzatia e aceeasi. Esti un turist fericit si iti vine sa te strangi singur in brate ca ai dat curs actiunii de a veni aici pe „Insula”.

Dupa ce „m-am adapat” din frumusetea locului am zis sa ma ocup si de celelalte frumuseti pe care Dumnezeu le-a facut tot pentru a bucura sufletul omului.

Nuferii albi zambeau soarelui cu sufletele razgaindu-si staminele provocator. Aceste flori superbe se gasesc din belsug pe Lacul Neptun.

Langa Restaurantul „Insula” parca se inghesuisera nuferii sa se zgaiasca si ei la turistii care servesc masa aici cum si oamenii se holbeaza la flori. 🙂

Lasand vorbaria la o parte daca e timpul mesei atunci sa asteptam in liniste sa fim serviti ca liniste e aici Slava Domnului destula. Neuronii mei munciti de un an de zile au fost extrem de relaxati la Neptun.

Ca si cum nu ai fi vazut toate surprizele de pe „Insula”mai e una care te doboara prin inventivitatea constructiei. In mijlocul restaurantului este o zona „decupata” sau „traforata” unde poti sa privesti lacul in tihna si la umbra.

Daca ai indeajunsa rabdare pescareasca sa privesti in spatiul respectiv vei observa pestii plimbandu-se agale pe sub restaurant. Inevitabil vei visa sa ii vezi plimbandu-se si in farfuria ta, dar asta e un alt episod. 😀

Tot in apropierea restaurantului „Insula” isi facea exercitiile de inviorare o gasca.

Nu pot spune daca era lasata in libertate cu buna stiinta ca sa se ingrase, dar sigur candva va sfarsi intr-o oala pe aragaz.

Partea cea mai placuta a vizitei a fost cand ospatarul ne-a adus ce comandasem din meniu. Delicioasele scoici m-au facut sa ma bucur de alegerea facuta.

Ideea mea e ca daca vii la mare e musai sa manaci peste si scoici ca altfel de ce ai mai venit, nu?

Cata a optat pentru minunatii papanasi din meniu care aratau intr-un mare fel si aveau un gust desavarsit. Nota 10 cu coronita pentru bucatar!

Acesta este un tablou perfect vopsit in albastru si verde de Dumnezeul Nostru. Multumim, Doamne pentru aceste clipe frumoase traite aici!

In ziua a doua cand am venit aici „un spion” ne privea pe sub gene de la o distanta oarecare. Pescarusul lenes a stat o vreme in aceeasi pozitie pana m-am hotarat sa il pozez.

„Spionul inaripat” traieste aici ca in Paradis. Are peste la discretie si un cer senin. Poate sa zboare incotro vrea, dar se vede treaba ca ii place sa stea in apropierea „Insulei”.

La o privire mai atenta am observat ca pe varful casutei se afla tot o pasare. Ce interesant!

Seara cand nuferii merg la culcare isi strang petalele ca intr-o dulce imbratisare vrand sa pastreze caldura soarelui pe toata perioada noptii.

Putem afirma ca restaurantul „Insula” este un loc perfect de observare a nuferilor, pescarusilor, lacului, orizontului.

Dupa ce treci pe aici cu siguranta iti doresti sa revii la fel de bucuros si nerabdator.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea cu „Insula”. Daca ajundeti la Neptun locul asta e perfect pentru relaxare si mancare.


Categorii

%d blogeri au apreciat: