Publicat de: elenushu | 07/04/2020

Manastirea Ghighiu – colt de Rai

Pe la Manastirea Ghighiu am trecut de foarte multe ori in toate anotimpurile, de mai multi ani incoace, dar pana acum nu m-am gandit sa scriu pe blog despre ea. Maica Domnului parca ne cheama tainic aici in locul pe care si l-a ales sa vina din Siria. Mai ales duminica dupa-amiaza parcarea este plina de masini. Oamenii vin aici din toate colturile tarii sa se roage si primesc ajutor de la Maica Domnului.

Avem cumparata de la pangarul Manastirii o icoana de carton cu Maica Domnului Siriaca. In toate calatoriile ne vegheaza. Ar trebui ca toti soferii sa o roage sa le fie Aparatoare si Ajutatoare cand conduc pe drumurile patriei.

Cand ninge aici Manastirea capata o stralucire nepamanteasca. Este foarte frumos totul aici in orice anotimp.

Tin minte ca atunci cand cineva din familie a avut un accident maicuta de la lumanari mi-a dat sticulte de ulei de la Sfantul Maslu si Maica Domnului a intervenit nebanuit de repede pentru vindecare si cicatrizarea ranilor. Multumim Maicii Domnului pentru tot ajutorul!!!

Momentan Icoana Maica Domnului Siriaca este in paraclis pentru ca Biserica mare este in restaurare de ceva vreme.

Micutul paraclis devine neincapator in timpul slujbelor de Duminica atunci cand credinciosii iau cu asalt Manastirea in cautarea rezolvarii problemelor si a dobandirii ajutorului din partea Maicii Domnului.

De fiecare data ne inchinam cu bucurie la Sfintele Moaste gazduite de Manastirea Ghighiu: Sfantul Dimitrie Basarabov, Sfantul Porfirie, Sfantul Trifon, Sfantul Haralambire etc.

Aparatoare Doamna, pentru biruinta, multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi, robii tai. Ci, ca Ceea ce ai stapanire nebiruita izbaveste-ne de toate nevoile Ca sa iti cantam Tie -„Bucura-te, Mireasa, Pururea Fecioara!”

In Biserica mare (pictata de Tattarascu) in fiecare duminica se statea la rand de la usa pentru a reusi sa ne inchinam la icoana. Romanii au evlavie la Maica Dpmnului si isi indreapta toata nadejdea spre Ea in vremuri de necaz.

Curtea Manastirii e un mic colt de Rai, insa acest colt se continua langa izvor si poti vedea aceasta daca urmezi indicatorul spre izvor.

Daca ocolesti Biserica mare ajungi pe aceasta alee verde strajuita de arbusti simpatici care vara fac umbra pelerinilor si le incanta privirile.

Manastirea Ghighiu are un izvor tamaduitor si mai are Hramul Izvorul Tamaduirii care se praznuieste in vinerea din Saptamana Luminata.

Maica Domnului este izvor de bunatate si de vindecare a celor bolnavi care alearga la Ea cu nadejde. Exista si o carte cu minunile pe care Imparateasa Cerului si a Pamantului le-a savarsit aici la Ghighiu.

Ne-am bucurat de soare, de liniste, de natura, de frumoasa amenajare a parculetului pe care maicutele l-au transformat intr-un loc de relaxare perfect.

Laculetul plin de pesti este o splendoare. Foarte inspirata alegerea locului si crearea unui helesteu cu pesti. Pestele este simbolul lui Hristos de altfel.

Din cand in cand linistea e tulburata de oracaitul broscutelor care se simt nebagate in seama. Adevarul e ca toata lumea care vine aici admira lacul cu pesti.

Exista si un mic pod pe care te poti plimba in voie atunci cand e mai liber sau poti sa te bucuri de vederea morii de apa in miniatura.

E clar ca dupa un pelerinaj la Manastirea Ghighiu iti lasa gura apa dupa o coada de peste si dai navala la pescarie.

Nu stiu daca acesti pesti sunt folositi si la mancare, dar constat la fiecare revenire ca sunt din ce in ce mai mari (si mai apetisanti).

Daca sunteti prin apropiere va sfatuiesc sa mergeti la Manastirea Ghighiu situata pe DN1A in localitatea cu acelasi nume din judetul Prahova (in apropiere de Ploiesti este). Cunosc pe cineva caruia Maica Domnului i-a ajutat in achizitionarea unui apartament. Totul a mers foarte rapid dupa rugaciunea la icoana Maicii Domnului Siriaca. Apartamentul se afla intr-un bloc chiar vizavi de o Biserica (cu Hramul Adormirea Maicii Domnului). Ce semn mai vizibil putea sa fie de la Maica Domnului?!?!?


Categorii

%d blogeri au apreciat: