Publicat de: elenushu | 15/05/2019

Zeitoun – aparitia Preasfintei Fecioare Maria in 1968

Localitatea Zeitoun din Egipt este deosebita datorita faptului ca aici a aparut de mai multe ori Preasfinta Fecioara Maria in 1968.

Frumoasa Biserica pe cupola careia Maica Domnului s-a aratat vreo 2-3 ani de zile are o culoare alba parca seamana cu o perla valoroasa ce straluceste in soare.

Mi-am cumparat de la Zeitoun o carte in care sunt povestite mai pe larg aparitiile Maicii Domnului. Am si cateva vederi de acolo cu aparitiile. La inceput aproape nu mi-a venit sa cred ca a fost ceva real.

Am aflat ca autoritatile au facut tot felul de studii sa vada ce sunt cu acele aparitii. Chiar au oprit curentul pe o raza de cativa kilometri crezand ca aparitia e de fapt un efect creat de o tehnologie. Maica Domnului a continuat sa apara aici si sa savarseasca multe minuni.

Pentru ca era luna ianuarie egiptenii inca mai pastrau de anul trecut bannerul care aminteste ca in 2018 s-au implinit 50 de ani de cand Maica Domnului s-a arata acolo la Zeitoun.

Oriunde ai fii in imprejurime zaresti turnurile imense ale Bisericii pe care apare imaginea printata a Maicii Domnului in amintirea aparitiilor ei.

In fotografie imaginea Maicii Domnului apare intr-o atitudine protectoare si smerita privind de pe cupola la locul respectiv.

Am coborat cu voiosie din autocar cu gandul sa explorez Biserica si sa ma conving daca era adevarat sau nu ceea ce aflasem.

Biserica din Zeitoun e de dimensiuni destul de mari. Bineinteles ca aici totul „vorbeste” despre aparitiile minunate.

La intrare langa locul unde se aprind lumanarile imaginea Maicii Domnului te intampina in aceeasi ipostaza smerita si gingasa. E ca o adiere de vant.

Biserica copta din Zeitoun avea icoane foarte frumoase cu Mantuitorul si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. De asemenea dvera de la Altar din catifea prezenta cusuta pe ea imaginea Maicii Domnului cu Pruncul in brate.

Icoanele copte sunt foarte frumos colorate, vii, vesele. Ti-e mai mare dragul sa le privesti. Restul Bisericii este foarte simplu amenajat.

Din cupola Maica Domnuluii priveste toti oamenii prezenti in Biserica intr-o atitudine protectoare, un fel de varianta a icoanei Acoperamantului Maicii Domnului.

La altar in ambele icoane mari Hristos si Maica Domnului sunt pictati stand pe nori punctand ca ar trebui sa ne duca cu gandul la Imparatia Lui Dumnezeu din Ceruri, care nu este din lumea aceasta, ci din lumea vesnica.

Hristos Dreptul Judecator tine in maini globul pamantesc si binecuvanteaza multimea. Predomina culoarea aurie in icoana semn al stralucirii dumnezeiesti.

Langa stalpii de la intrare sunt prezentate vizual aparitiile Maicii Domnului la Zeitoun in diferite situatii. O masa mare de oameni privesc la aparitia alba de pe cupola Bisericii. Conturul alb al trupului Maicii Domnului este insotit de niste cruciulite albe (ingeri??).

Cealalta imagine o arata pe Maica Domnului stand pe cupola Bisericii din Zeitoun. Din corpul ei pornesc conic raze de lumina indreptate spre poporul care o priveste.

La iesirea din Biserica exista un mic magazin cu obiecte religioase si de cult. Pe perete exista si un monitor pe care ruleaza un film in care sunt prezentate aparitiile Maicii Domnului aici si diferite imagini surprinse de fotografii profesionisti in acele momente.

Din cat m-am documentat aparitiile de la Zeitoun au avut ca rezultat foarte multe minuni sau vindecari miraculoase.

Extrem de multi oameni s-au strans aici sa vada aparitia Maicii Domnului. Presedintele Egiptului a venit si el personal aici. Aparitiile au fost mediatizate in toate coluturile lumii.

La magazinul Bisericii pe langa multele suveniruri religioase era si icoana Maicii Domnului. Aveau la vanzare multe perne si covorase cu icoane.

Am plecat de la Zeitoun un pic nedumerita…

Autocarul si-a facut loc pe strazile Zeitounului lasand in urma dilema mea. Cand m-am uitat pe geam am observat o macelarie egipteana cu carne gata de vanzare direct din strada.

Pentru cei mai putin infometati existau tarabutele ambulante cu painici/lipii sau fructe direct din camioneta servite. Asta e Egiptul!


Categorii

%d blogeri au apreciat: