Publicat de: elenushu | 03/02/2019

Doctoria din Egipt

Intotdeauna un pelerinaj ne aduce situatii si intamplari extraordinare, lectii de viata sau intalniri cu oameni deosebiti. De-abia la finalul calatoriei poti aduna si trage linie daca ai inteles ceva sau daca te-ai ales cu folos sufletesc din pelerinajul respectiv.

Intai de toate am retinut cuvintele doamnei care ne-a fost ghida: Sa nu judecam pe nimeni pentru ca oamenii sunt in etape diferite ale vietii si trairii duhovnicesti. Pot foarte usor trece de la o etapa la alta. Are dreptate pentru ca Noi nu stim ce e in sufletul lor sau ce experienta au acumulat pana acum. Doar Dumnezeu cunoaste toate aceste detalii.

Patania mea este o lectie de ascultare si mai ales de discernamant. Ce conteaza mai mult? Lucrurile si actiunile lumesti sau trairea cu Dumnezeu?

Asa cum am scris si in insemnarea anterioara am primit sfatul sa beau in Egipt doar apa imbuteliata. Egiptenii beau apa de la robinet, dar turistilor nu le este indicata.

Chiar m-am mirat ca Nestle e in Egipt marca de apa plata, iar Baraka este tot apa. In Romania Baraka este denumirea unor pastile din plante.

Pe la jumatatea pelerinajului cand am ajuns in adancul desertului la Manastirea Sfantului Pavel Tebeul am fost impresionata ce apa cristalina avea izvorul Sfantului.

Parintele calugar ne-a turnat fiecaruia in sticla acea apa neobisnuit de pura si clara. Am baut apa vineri si nu am avut nimic…

In schimb duminica atunci cand am baut apa de la fantana din Biserica cimitirului grecesc din Cairo treburile au stat diferit. Dupa o ora jumatate stomacul meu s-a revoltat cumplit. Toata seara si noaptea l-am bombardat cu Furazolidon si Smecta ca sa se linisteasca.

Sincer eram foarte agitata si suparata ca a doua zi urma sa mergem la Piramide, iar starea mea de sanatate nu se imbunatatea. Ma vedeam deja stand toata ziua in hotel cand ceilalti se bucurau de vederea Piramidelor si Sfinxului. Dumnezeu imi administrase o „doctorie” ca sa imi vina mintea la cap. Sa ma linistesc si sa inteleg ca pelerinajul inseamna sa caut sa ma apropii de El, sa ma rog…nu sa visez la lucrurile lumesti cum ar fi vizitarea Piramidelor. Obiectivul principal era comunicarea cu Creatorul, nu sa jinduiesc dupa Materie.

A doua zi am putut vedea Piramidele… Tin sa multumesc pentru ajutor, sfaturi si rugaciuni Oanei, Marianei si Mihaelei! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru doctoria pe care mi-a dat-o ca sa vad mai bine si sa fiu mai atenta la ce imi doresc in viata mea. 🙂


Categorii

%d blogeri au apreciat: