Publicat de: elenushu | 23/12/2018

Corul EUTERPE colinda

Corul EUTERPE canta absolut minunat colinde. Dumnezeu a facut sa avem parte in seara de 17 decembrie de un concert absolut incantator. Locatia unde s-a tinut a fost Biserica Sfantul Elefterie.

Am ajuns mai devreme de ora inceperii concertului si bine am facut. Afara era un ger urat care imi inrosise nasul si obrajii. In Sfanta Biserica era cald si mai ales o liniste imbatatoare. Ce pace frumoasa!

Cat am asteptat sa inceapa pregatirile am observat cu deosebita placere picturile Bisericii. Fiecare coltisor picura emotie si culoare in privirea credinciosilor.

Sfantul Elefterie prezent aici prin racla cu Sfintele sale Moaste ne-a primit cu aceeasi caldura in privire. Sfanta sa icoana aflata deasupra Moastelor emana lumina cereasca si linisteste instant. Are Sfantul metodele lui.

Pe usa Bisericii era lipit afisul Coralei EUTERPE. Concertul de colinde era intitulat „SI IAR DALBE FLORI”. Daca aveti curiozitatea consultati dex-ul sa vedeti cate semnificatii are cuvantul „dalb”. https://dexonline.ro/definitie/dalb

Fiecare moment de asteptare prelungea nerabdarea si curiozitatea noastra de a le auzi pe „colindatoare”. Ce moment mai potrivit sa fie ales decat perioada cu o saptamana inainte de Craciun.

O ora a durat colinda in Biserica. Am avut impresia ca un cor de ingeri a venit pe pamant sa ne unga sufletele, sa ne aduca zambetul pe buze, sa ne ajute sa ne reamintim de cat de frumos era in copilarie.

Momentul de maxima intensitate a fost acela in care copilasii s-au alaturat coralei si au cantat „Mos Craciun cu plete dalbe”. Ne-a bucurat enorm aceasta seara minunata! Poate aveam nevoie sa reascultam colinde sa se aseze in noi linistea si spiritul romanesca al Craciunului romanesc, al traditiilor noastre capatate din mosi stramosi. Slava lui Dumnezeu pentru toate! Multumim de invitatie prietenei noastre careia ii dorim multa sanatate si putere de munca!

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: