Publicat de: elenushu | 01/06/2018

27 mai ziua Sfantului Ioan Rusu

Ca in fiecare an asteptam cu nerabdare minipelerinajul la Sfantul Ioan Rusu. Ziua Sfantului Ioan Rusu este pe 27 mai si de data asta l-am vizitat la Giurgiu.

Ziua se anunta una foarte calduroasa asa ca am decis sa mergem dupa-amiaza la Slobozia, judetul Giurgiu la Manastirea Sfantul Ioan Rusu. Drumul pana acolo este foarte bun (sosea asfaltata) asa cum am scris si in alta insemnare asa ca nici un impediment nu statea in calea intalnirii cu Sfantul Ioan Rusu.

Pentru ca vin foarte multi crestini Racla cu Moastele Sfantului Ioan Rusu este adusa din Bisericuta de la demisol in acest loc in apropierea Altarului de vara. Toti prietenii care vor veni la Sfantul Ioan Rusu vor avea destul loc sa stea la rand si sa se inchine.

Baldachinul Sfantului seamana cu o micuta casuta taraneasca plina de muscate pe la „ferestre”. Se cuvine sa ne inchinam cu evlavie la Racla Sfantului Ioan Rusu care este grabnic ajutator in orice problema.

„Nu a tinut Dumnezeu lumina ascunsa sub obroc, ci a randuit ca moastele tale intregi si bine mirositoare sa fie primite de credinciosi ca o pecete a binecuvantarii tale. Pentru care si noi, bucurindu-ne cu cei care s-au atins de ele, Ii cantam celui care da adevarata viata celor care cred in El: Aliluia!”

Multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a ajutat sa mergem la Sfantul Ioan Rusu. Nadajduim ca pentru mijlocirea Sfantului, Dumnezeu ne va auzi si ajuta. Remarc de fiecare data ca atunci cand plecam de la la Sfantul Ioan Rusu ne simtim foarte bine. Sufletele ne sunt umplute pana la refuz de liniste, speranta si bucurie.


Categorii

%d blogeri au apreciat: