Publicat de: elenushu | 28/05/2018

Sarmisegetuza Regia un vis implinit

Fiecare roman ar trebui sa mearga macar o data in viata la Sarmisegetuza Regia sa vada locul stramosilor, sa se bucure de peisajele rapitor de frumoase si salbatice. Pe noi ne-a ajutat Dumnezeu sa vizitam Sarmisegetuza Regia intr-o dimineata de mai. Am avut parte de soare, ploaie, soare si apoi o ploaie torentiala. Nu ne-am dat batuti. Daca ajungi aici cu greu te dezlipesti sa pleci.

Cum intri in situl arheologic te intampina MURUS DACICUS sau zidul dacic conceput de stramosii daci dupa o metoda care l-a facut sa stea in picioare dupa mii de ani. Asta da exemplu de treaba bine facuta sau facuta sa reziste, vorba reclamei TV.

Aici totul te surprinde. Logica din lumea noastra nu poate sa cuprinda gandirea dacilor. Aceste bucati circulare de andrezid oare la ce foloseau? Cu toate incercarile de reconstituire a templelor…. mi se pare ca inca nu avem o idee cat de cat apropiata cu realitatea locului. Cum arata Sarmisegtuza Regia pe vremea dacilor?

Aici e vorba de bucuria de a te intalni cu istoria, de a calca pe pamantul pe care au calcat stramosii daci odinioara. Am mers la Sarmisegetuza Regia sa vad cu ochii mei ramasitele trecutului si mi-a placut. Dintre toate obiectivele turistice aflate in judetul Hunedoara aici m-am simtit cel mai bine. Soseaua pana la Sarmisegetuza Regia e exceptionala. Am facut un mic popas pe drum si am constatat cu uimire cand am deschis usa masinii ca in iarba licarea roua si greierii cantau tare concertul lor nesfarsit de vara.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: