Publicat de: elenushu | 28/05/2018

Maica Parascheva

Azi dimineata am profitat de ziua libera si am plecat la Manastirea Viforata. Era o idee mai veche de-a mea sa mergem aici pentru ca vroiam sa o reintalnesc pe Maica Parascheva. Avusesem bucuria sa merg in pelerinaj cu Maica Parascheva si mi se lipise de suflet. Era asa de blanda si cu voce domoala, mereu gata sa te sfatuiasca de bine.

Pasisem vesela pragul Manastirii. Dupa ce s-a terminat slujba am intrebat o maicuta despre Maica Parascheva. Ca sa spun adevarul am cautat-o cu privirea pe Maica Parascheva printre maicutele prezente la slujba pe durata Sfintei Liturghii, dar nu am dat de ea. Singura metoda de a afla ceva despre ea a fost sa intreb:
„-Doamne ajuta! Nu va suparat Maica Parascheva mai este aici?
-A plecat!
-Unde a plecat?
-A plecat departe!
-Unde?
-A PLECAT LA DOMNUL!”

Scurtul dialog m-a facut sa plang. Ajunsesem prea tarziu. Maica Parascheva nu mai era in viata. Mi-a parut rau ca nu am gasit-o. S-ar fi bucurat de revedere. De fapt tot drumul de la Bucuresti la Targoviste m-am gandit la bucuria revederii. Acum singurele imagini cu Maica Parascheva erau cele din pelerinajele cu parintele Nicolae. O poza amintire… Atat!
Am regasit-o pe Maica Parascheva in cimitir ingropata. Crucea ei de lemn a fost ultima ei urma lasata pe pamant alaturi de sfaturile pline de bunatate pe care le-a dat copiiilor naivi ca mine. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Maica Parascheva!

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: