Publicat de: elenushu | 06/05/2018

Padurea de salcami a Sfantului Ioan Rusu

Sambata ne-a ajutat Bunul Dumnezeu sa mergem la Slobozia de Giurgiu la Manastirea Sfantul Ioan Rusu. Prima si cea mai mare surpriza a fost ca s-a facut drum pana la Manastire.

Inainte era un drum de tara cu gropi si pietre. Daca ploua va inchipuiti ce era aici. Acum Dumnezeu le-a ajutat taicilor de au facut sosea. Super tare!

Am intrat cu masina pe poarta Manastirii foarte bucurosi si nerabdatori sa mirosim salcamii. In aceasta perioada a anului aici in padurea se salcami e un miros imbatator. Si pe langa soseaua Bucuresti Giurgiu am observat salcami albi plini de flori.

Am parcurs cu masina drumul strajuit de salcami. O padure minunata in care ai vrea sa stai cat mai mult timp.

Pomii parca ninsi erau plini ciucure de florile albe cu gust dulceag si miros parfumat. Pacat ca dureaza asa putin timp primavara cu darurile ei olfactive.

Printre salcami se zarea deja Biserica noua de lemn care a fost construita mai recent si reprezinta un simbol romanesc cu pictura superba.

Stergarele albe impodobesc icoanele. Dusumeaua de lemn scartaie usor sub greutatea corpurilor dandu-ne de gol prezenta. Aici te simti ca in cer. Linistea lui Dumnezeu te invaluie si simti ca te bucuri din tot sufletul ca existi.

Deasupra altarului Maica Domnului e pictata in spatele hartii cu Romania. In maini poarta o naframa cu tricolorul Romaniei.

L-am descoperit pe perete pictat pe Sfantul Efrem cel Nou care era sarbatorit chiar azi 05 mai. Sfantule Efrem cel Nou, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Xenia are si ea aici o icoana mare si frumoasa. Ne-am inchinat la protectoarea noastra si am iesit din Biserica sa simtim din nou mirosul salcamilor infloriti.

Padurea de salcami inconjoara cele doua Biserici si la vremea aceea era plina de albinute harnice. Ce locuri minunate avem in Romania! Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Ne-am bucurat ca Sfantul Ioan Rusu ne-a ajutat sa ajungem aici sa ii vizitam Manastirea si padurea. Dintr-o data mi-a venit in gand sa zic ca este „Padurea Sfantului Ioan Rusu”. Inainte aici era o garnizoana. Cum a stiut Sfantul sa poposeasca chiar aici pe locul unitatii militare?

Am fotografiat salcamii si ne-am dus sa vedem si Bisericuta veche unde sunt asezate moastele Sfantului Ioan Rusu.

Altarul de vara este locul potrivit unde cerul se uneste cu pamantul in timpul slujbelor. Natura participa si ea cu frumusetea si linistea tipica facand omul sa inteleaga mai bine cat de minunat loc i-a facut Dumnezeu pe pamant.

Sfantul Ioan Rusu ne-a primit bucuros in taramurile lui si cred ca am plecat binecuvantati. Sfinte Ioane, roaga-te lui Hristos pentru noi!

Mi-am amintit ca acum un an de zile de ziua Sfantului Ioan Rusu pe 27 mai am venit aici la hram. Era soare dimineata si apoi a inceput o ploaie torentiala. Covorul din fata altarului era plin de apa. Toti credinciosii s-au strans sub acoperis. Intamplarea aminteste de Arca lui Noe. Biserica a devenit o mare arca ce ne-a protejat de intemperie si asta se va intampla mereu prin puterea lui Hristos.

Momentan jardiniera nu are trandafiri, insa salcamii din vecinatate impodobesc frumos locul transmitand din toate partile parfum.

Ne-am coborat in Bisericuta mica sa ne inchinam la Moastele Sfanului Ioan Rusu. Era soare si pace! Exact ce cautam noi.

„Slava lui Dumnezeu pentru toate! Slava lui Dumnezeu pentru multimea de Sfinti care au crescut in Biserica Sa, unde a inflorit si Sfantul Ioan Rusul! Nespusa este tresaltarea inimilor noastre cand iti aducem cantari de lauda, Sfinte Ioane, facatorule de minuni.”

„Cine stie multimea minunilor tale? Cine cunoaste cata multime de oameni ai ajutat spre slava Dumnezeului parintilor nostri? Doar o mica parte din lucrarile tale afland noi, Ii multumim Celui Ce te-a proslavit intre cei iubiti ai Sai, si Ii cantam: Aliluia!”

In curtea Manastirii erau cativa stanjenei frumosi care zambeau la soare.

Tot aici am detectat miros parfumat de soc. Era o tufa care facea concurenta salcamilor infloriti. 🙂

Ne-am plimbat agale pe carare ca nu ne venea sa plecam din padurea de salcami. Pana la urma a trebuit sa ne despartim de acest loc. Speram sa fim prezenti iar aici pe 27 mai de ziua Sfantului Ioan Rusu.

„O, Sfinte, Ioane, vlastar al Rusiei si faclie a Bisericii lui Hristos, primeste acum putina noastra rugaciune si nu ne lasa fara raspuns. Desi nu avem credinta celor ce au cerut ajutorul tau si l-au primit cu indestulare, credem ca ne poti ajuta si pe noi, ca sa slavim cu multumire Numele lui Dumnezeu prin laude si cantari: Aliluia!”


Categorii

%d blogeri au apreciat: