Publicat de: elenushu | 01/05/2018

Padurea minunata

Prima oara cand am vazut-o m-am minunat de asa padure frumoasa plina de copaci si floricele de nici nu mai vroiam sa plec din asa loc frumos. Ulterior am aflat ca floricelele albe care umplu padurea sunt flori de leurda. Interesant, nu? Leurda are gust de usturoi. Nu am mancat niciodata, dar o sa incerc cand voi avea ocazia.

Cateva carari care despart padurea te duc printr-un tinut al zumzetului. Padurea freamata de viata chiar daca atunci cand calci pe poteca nu esti constient de asta. Furnici, gandacei, omizi, viermisori, fluturasi -o armata de vietuitoare mici si dragute te asteapta sa le descoperi aici.

Cat vezi cu ochii verdeata te invaluie, iti infasoara neuronii si astfel dobandesti pacea asa greu de gasit in oras.

Aceasta floricica alba deosebita este leurda. Am aflat zilele trecute cand m-am uitat in pliantul cu descrierea Manastirii Nucet. La finalul pliantului erau retete gastronomice si acolo aparea una cu leurda. Mi-am pus intrebarea cum arata. Am cautat pe net si am vazut ca tinusem in mana raspunsul.

Ne-am avantat in inima padurii si linistea se intindea pe teritoriul ei. Doar pasarelele ascunde prin copaci isi tineau concertele lor si taiau linistea padurii intr-un mod foarte placut. Am mers pe mai multe potecute prin padure si ne-am intors langa fantana de leac.

Am gasit alta poteca si am parcurs-o si pe aceasta cautand un loc mai pitoresc in care sa imi fac o poza cu leurda din padurea magica.

Peste tot padurea isi arata frumusetea fermecatoare. Te vrajeste cu pacea adanca si privelisti minunate. Sincera sa fiu eu venisem aici sa vad padurea plina de flori de leurda. „Prin puterea Sfantului Duh imprastie mireasma orice floare, tainica adiere de parfum, gingasa alcatuire de culori, frumusetea Celui Mare intru cele smerite. Lauda si cinste Facatorului de viata Dumnezeu… ”

Multumim lui Dumnezeu ca ne-a calauzit pasii spre padurea minunata de la Manastirea Nucet, Dambovita.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: