Publicat de: elenushu | 13/02/2018

„Pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam”

La fiecare Sfanta Liturghie se aude indemnul:„Pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam”. M-am intrebat oare ce vrea sa spuna mai exact?
Sa ne dam pe noi lui Hristos adica sa fim cu mintea si sufletul mereu la Dumnezeu. Faptele noastre sa dezvaluie ca suntem fii ai Luminii. Indemnul nu se opreste doar la noi. Cuprinde toata lumea si noi si ei sau mai bine zis TOTI oamenii. Sa fim constienti ca trebuie sa ii dam pe ceilalti lui Dumnezeu. Parintii ii dau pe copiii lor lui Dumnezeu botezandu-i, educandu-i si invatandu-i despre Dumnezeu, sadindu-le in suflete credinta si dragostea de Dumnezeu. La casatorie ne dam lui Dumnezeu ca nou cuplu format „Asa incat nu mai sunt doi, ci un trup.”
Cand trecem din aceasta viata pamanteasca in cea vesnica ne dam sau ne predam sufletul in mainile lui Dumnezeu daca am trait dupa poruncile Lui si am urmat Calea Adevarului. Altfel, daca am urmat alte cai inselatoare ne dam noi insine in mana diavolului. Facand o paranteza, e important de subliniat cat de mare dezacord este intre acest frumos indemn si situatia in care oamenii la manie zic vorbe urate, se dau ei insisi diavolului zicand sa ii ia …. sau dandu-i pe ceilalti diavolului.
Toata viata noastra lui Hristos sa o dam. Inseamna ca nu ai cum sa traiesti o zi cu Hristos, 3 zile fara Hristos. Trebuie sa fie o continuitate statornica ce implica lupta, vointa, rugaciune. Sa staruim sa ramanem langa Hristos pentru ca sufletul nostru nu poate sa stea gol. El e ca un recipient care se umple ori cu Dumnezeu ori cu diavolul. Cand suntem cu mintea si inima la Dumnezeu sufletul da roade frumoase. Cand nu suntem asa traim un iad continuu prin pacate, boli, necazuri.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: