Publicat de: elenushu | 26/11/2017

Papucelul Sfantului Efrem cel Nou

Acum vreo doua saptamani am aflat vestea cea mare ca plecam la Cluj. Bucurie mare pe mine mai ales ca imi doream de ceva vreme sa ajung la Bisericuta ASCOR din Cluj unde se gaseste papucelul Sfantului Efrem cel Nou din Nea Makri. Eu eram tare bucuroasa ca merg la Cluj. Le-am scris celor de le ASCOR si ei mi-au raspuns imediat la mail dandu-mi adresa si indicatii cum gasesc Bisericuta. Singura problema era ca aveam cazarea la cativa km buni de locul unde se afla Bisericuta si chiar imi faceam griji cum o sa ajung acolo

Intalnirea cu Sfantul Efrem avea sa fie insa mult mai repede decat imi imaginam eu. Duminica am mers la Manastirea Plumbuita din Bucuresti. Imediat ce am ajuns acolo m-am dus sa ma inchin la icoane si la Sfintele Moaste.

Sursa foto aceasta poza scan cartea Plumbuita

Mare mi-a fost uimirea sa constat ca mai aparuse o mica raclita langa racla pe care o stiam si care continea particele din moastele Sfintilor Nicolae, Gheorghe, Pantelimon si Ioan cel Nou de la Suceava. In partea dreapta a masutei din fata Icoanei Maicii Domnului de la Plumbuita statea o raclita noua cu papucelul Sfantului Efrem cel Nou.

Ca sa fie usor de identificat apare si o mica iconita a Sfantului langa papucel. Asta da minune! 🙂 Sfantul Efrem cel Nou e plin de surprize placute.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: