Publicat de: elenushu | 19/10/2017

Namaiesti- taram de vis si rugaciune

Duminica ne-au ajutat Dumnezeu si Maica Domnului sa ajungem la Manastirea Namaiesti in Arges. Era in plina toamna Namaiestiul. Padurea isi imbracase hainele aramii de diva. Un peisaj colorat in nuante de galben, roscat ne ademenea inca de la inceputul urcusului pe scarile care duceau la Biserica.

Dumnezeu facuse in dimineata aceia un tablou perfect pentru noi muritorii care ne treziseram sa ajungem aici. Pe la 9 jumatate parcarea era inca jumatate goala, dar Bisericuta destul de plina. Dupa ora 10 am fost uimita cat de multa lume se stransese si inaintru si afara.

Era interesant de ce toti oamenii se inchinau la icoana Maicii Domnului si apoi ramaneau ingramaditi langa ea. O putere mare si linistitoare te tinea lipit de locul acela si era bine, extraordinar de bine. Maica Domnului ne primeste pe toti la ea si ne daruieste momente de fericire sufleteasca, de pace. Ea e capablia se ne opreasca din gandit de rau, din facut griji. Aici la Namaiesti e izvorul cel linistitor care ne adapa pe toti cu apa vie atat de trebuincioasa pentru curatirea sufletelor, mintilor…

M-am nimerit sa stau la Sfanta Liturghie langa corul de maicute care cantau ingereste. Aceste randunici ale lui Dumnezeu „ciripesc” atat de placut in cantul lor inaltat spre cer. Privirea mi s-a inaltat si mie spre turla Bisericii. Pe tavan este de fapt piatra, stanca pesterii. Cand vorbim de pestera atunci gandul ne duce la ieslea unde s-a nascut Hristos. Venind la Namaiesti poti simti cum, fiind prezent si atent la slujba, il lasi pe Hristos sa se nasca si in sufletul tau.

La sfarsit dupa slujba maica ne-a deschis gemuletul si am putut sa ne inchinam si sa sarutam icoana „in direct”. In tremur sufletesc m-a cuprins si o emotie mai rar intalnita mi-a pricinuit intalnirea cu aceasta comoara ascunsa in pestera. Doamne Dumnezeule, iti multumim pentru tot ce ne-ai daruit si ne daruiesti inca aici pe pamant chiar daca noi suntem nevrednici! 🙂
*sursa foto Google*

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: