Publicat de: elenushu | 03/10/2017

Sfantul Apostol Andrei

Pe Sfantul Andrei l-am intalnit prima oara intr-o pictura de pe peretii Bisericii unde am fost botezata. Duminica atunci cand mergeam la slujba il intalneam in acea pictura batran, cu barba alba, cu privirea misterioasa si blajina. Anii au trecut si iata-ma la treizeci si ceva de ani „descoperindu-l” in viata mea pe Sfantul Apostol Andrei.

In pridvor strajuieste intrarea alaturi de Sfintii Arhangheli si Sfantul Mina chiar Sfantul Andrei. Ulterior am ajuns si eu la Pestera lui din Dobrogea (in 2012) unde a poposit si i-a crestinat pe stramosilor nostrii.

Interesant a fost cum s-au tesut pas cu pas filele legaturii cu Sfantul ca intr-o carte. Anul acesta tot ne chinuiam sa ajungem la Pestera Sfantului faceam planuri, dar nu se lega nimic. Ulterior cu rabdare si ajutorul lui Dumnezeu s-au rezolvat toate.

Acasa avem un ceas sub forma de harta Romaniei alaturi de care sta Sfantul Andrei ca doar este protectorul tarii noastre,nu? Aceasta icoana exista in Pestera Sfantului din Dobrogea in varianta de dimensiuni foarte mari. 🙂 Dimineata cand zaresc icoana alaturata de harta Romaniei imi reamintesc ca suntem sub buna protectie noi romanii si ca poate ar trebui sa ne rugam mai mult ca Sfantul Andrei sa mijloceasca la Dumneze pentru poporul nostru.

Cand am mers la Olanesti la Manastirea Comanca am gasit la pangar o carte cu Sfantul Apostol Andrei. Acesta a fost ca un semn ca Sfantul Andrei doreste sa ne „imprietenim”.

Anul acesta am mers pe cont propriu la Pestera Sfantului Andrei si ne-a placut tare mult. Atunci am simtit nevoia sa aprofundez tema. Cine a fost cu adevarat Sfantul Apostol Andrei- primul chemat?

Intai am recitit revista Manastiri Ortodoxe numarul in care se vorbeste de Pestera Sfantului Andrei. Acolo am aflat informatii pretioase. Se facea referire la doua carti importante si un articol din Formula As. Ulterior mi-am procurat cartea “Andrei, Apostolul lupilor” scrisa de Dumitru Manolache si am inceput sa o citesc. Cu cat ma adanceam in citit cu atat ma minunam mai mult de felul in care era tratat subiectul si conexiunile facute intre faptele Apostolului Andrei si propovaduirea Evangheliei lui Hristos. Urmeaza sa imi cumpar inca o carte care sa ma ajute sa cunosc si mai multe informatii despre protectorul tarii noastre. Nu intamplator ziua Sfantului Andrei este pe 30 Noiembrie in ajunul zilei nationale a Romaniei, 1 Decembrie. Nu este coincidenta. 🙂

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: