Publicat de: elenushu | 23/09/2017

Dacul adormit sau Sfinxul de la Slanic PH

Dupa ce am vazut prima data Muntele Verde am ajuns acasa si am cautat pe net informatii. Pe langa faptul ca are in compozitie zeolit am mai gasit poze cu Muntele Verde si o enigma tesuta despre „Dacul Adormit”.

Iata-ne din nou urcand la pas spre Muntele Verde in Slanic Prahova sa vedem ceea ce gasisem pe net fotografiat de cineva. Se zice ca stanca ascunde un Sfinx pe care nu stiu cine il botezase „Dacul adormit” datorita analogiei cu figurile stramosilor de pe Columna lui Traian.

Daca ai rabdare sa treci de prima stanca ce se intinde lenesa pe langa sosea neprevestind nimic spectaculos si mai mergi un pic vei gasi ce cautam si noi…

Ei, da, in aceasta poza se ascunde rapus de timp si de vreme, privind spre cer, inconjurat ca o manta impadurita de ierburile pitice care cresc pe stanca…. „Dacul Adormit” sau Sfinxul ascuns in Muntele Verde… Pare ca are o frunte foarte lata (seamana cu Wolf din Star Treck), barba lunga ca de intelept (barba se desira parca pe coama muntelui). Datorita ploilor si vantului care tot matura rocile nu i se mai zareste gura prea bine. Posibil ca si unghiul de fotografiere sa conteze si anotimpul (daca e mai putina vegetatie in zona poate se zareste forma „Dacului Adormit” altfel).

Se poate ca in timp sa dispara forma aceasta enigmatica mai ales ca zona nu este declarata rezervatie si toti turistii sunt dornici sa se catere, sa exploreze zona. Roca este foarte casanta. La baza sunt miliarde de bucati mici verzi ca de mozaic.

Mergand mai sus pe langa sosea se intind stancile saracacioase in vegetatie si ciudate. Fiecare isi poate pune imaginatia la lucru.

Propunerea mea este sa urcati la pas ca pantele de aici au 10% si omorati motorul masinii. Zona e pitoreasca prin salbaticia ei si ignoranta oamenilor. Poate ca e mai bine asa…zic.

Cum venisem cu un nor negricos si amenintator in spate din centru Slanicului pana aici, s-a produs si inevitabilul. Ploaia a inceput sa ne dea tarcoale ca tot vroiam eu sa vad cat de verde intens se face Muntele Verde cand ploua. 😀

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: