Publicat de: elenushu | 21/07/2017

Regatul sarii Salina Unirea Slanic

Salina Unirea este usor de gasit in localitate. Sunt indicatoare peste tot care sa te indrume. Indicat este sa ajungi pana in ora 8:30 la Salina tinand cont ca la ora 9:00 se deschide si pe perioada verii sunt multi doritori.

Fiecare mers la salina este un motiv de bucurie si nerabdare. Pentru cei care sufera de probleme ORL e o motivati in plus ca o sa le amelioreze starea.

De obicei coada este mare, dar nu va stresati. Sunt multe microbuze care pleaca inspre salina imediat ce se umplu de turisti.

Daca te trezesti mai tarziu parcarea va fi ocupata si vei fi nevoit sa mergi in parcarea cu plata care costa 8 lei/zi. Slanicul nu are asa multe locuri de parcare nici in centru din cate am observat.

Cand se deschide casa de bilete se iveste o galagie teribila. Unii vor sa ii fraiereasca pe cei „cuminti” si sa se strecoare mai in fata nerespectand randul. Altii mai artagosi vor face scandal si observatie celor care rup randul si triseaza…ca la romani…

Dupa 15 minute de mers cu microbuzul si 3km parcursi prin galeriile minei ajungi in tunelul de intrare dotat cu banci pentru ca turistii sa se echipeze corespunzator temperaturii de 12 grade din Salina. Aia care au venit la salina ca la plaja cu slapi in picioare vor dardai de frig temeinic pana isi vor face curaj sa iasa la suprafata.

Suntem la 200 metri adancime in regatul de sare. Peretii sunt parca desenati de un mester dibaci cu linii paralele, cu cerculete sau „in valuri”.

Intr-o portiune deasupra unui laculet se afla un fel de „ghetar de sare”. E absolut fabulos sa il explorezi de aproape si sa te minunezi de lucrurile creeate de dreapta lui Dumnezeu. 🙂

Ca sfat e bine sa aveti haine mai groase pe voi. In salina sunt 12 grade. De asemenea nu stati pe loc, ci plimbati-va ca sa nu va ia frigul.

Din loc in loc sunt bancute de lemn unde puteti manca, dar ma gandesc ca e mai precaut sa asteptati pana iesiti afara din salina. Daca organismul incepe sa isi foloseasca resursele sa digere mancarea o sa fie mai ineficint cu apararea contra friguului si reglarea temperaturii…parerea mea 🙂

Dr. mea ORL a spus ca nu are importanta in ce anotimp mergem la Salina. Alta persoana era de parere ca trebuie sa fie diferenta de 18 grade intre temperatura de afara si cea din Salina pentru confortul corpului. Nu stiu care e adevarul. Testati si veti vedea pe propria piele cum va e mai bine!

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: