Publicat de: elenushu | 07/06/2017

Parcul Comana -impresii de la fata locului

Astazi o sa va dezvalui cateva din minunatiile parcului Comana, Judetul Girugiu. Aici puteti petrece ore intregi de relaxare. Noi am fost intr-o duminica si era foarte multa lume acolo. Cum plecasem „”caine sur la vanatoare” fara aparatul foto, doresc sa subliniez ca fotografiile din aceasta insemnare au fost luate de pe net sau de pe pagina de FB a locatiei.

Daca ajungi in parcul Comana la pranzul mare nu gasesti loc de parcare. Fiecare se descurca asa cum poate. Cum am intrat in parc am ramas socata ce de oameni si mai ales copii erau aici.

Zeci de copiii stateau la rand sa urce in copaci si sa se dea pe tiroliana. Asta da curaj, zic! Langa noi o bunica se plangea ca nu mai sunt cabluri pentru copiii mici sa se dea cu tiroliana. Nepotul ei avea 3 ani cu indulgenta…

Aventura cea mare este ca poti trece lacul intr-o clipita tot cu tiroliana. I-am observat pe adulti cum tipau cand treceau deasupra lacului de frrrrica. Pustii erau in delir, nici unul din ei nu tipa. Asta da aventura, adrenalina, ne-bu-ni-e!

Sincera sa fiu eu pusesem ochii pe o barca cu vasle care sa ne ajute sa exploram lacul. Pana am ajuns la debarcader o familie ne-a luat-o inainte si a inchiriat singura barca ramasa la mal. Am asteptat un pic, dar nici unul din plimbareti nu dadea semne ca ar vrea sa revina la mal.

Adevarul este ca lacul arata superb. Delta Neajlovului aveam sa o descoperim dupa ce am asteptat peste o jumatate de ora la debarcader sa apara vaporasul.

Daca ai gasit pasarela dorintelor esti pe drumul cel bun. Langa ea e debarcaderul. Plimbarea cu vaporasul este 20 de lei. Exista un singur vaporas care are 18 locuri. Asta inseamna ca trebuie sa ai rabdare si sa stai acolo sa iti tii rand.

Rabdarea iti este rasplatita imediat ce urci pe vaporas. E mai facil sa iei vaporasul decat sa dai la vasle la barca. Marinarul ne-a plimbat pe niste canale pline de stufaris si vegetatie.

Delta Neajlovului e a doua ca marime dupa Delta Dunarii si are o fauna impresionanta. La fiecare pas zaream pasari ascunse prin stufaris. Unele din ele isi luau zborul la auzul motorului.Minunat! Unde mai pui ca pe vaporas exista o inregistrare care prezinta locurile pe care le explorezi prezentate intr-o maniera turistica.

Trenuletul Orient express e o alta atractie a parcului de aventura Comana. Costa 10 lei biletul. Te plimba prin tot parcul, apoi iese prin Comana ajunge la Manastire si se intoarce pe langa Gara Comana inapoi in parc.

In trenulet nimerim langa o bunicuta cu 4 nepotei. Cand ajungem in dreptul Manastirii Comana le spune ea nepotilor:
„-Uite, mamaie, aici Manole a zidit-o pe Ana ca sa nu se mai darame zidul Manastirii!”
La care nepotul cel mare ii raspunde:
„-Da, mamaie, ca Vlad Tepes cand castiga o batalie construia o Biserica!”
Nu stiam daca sa ma tavalesc pe jos de ras sau sa le dau branci din trenulet ca habar nu aveau de istorie! In fine, iata-ne din nou in parculet. Ni s-a facut foame asa ca am dat navala la „Taverna marelui Paharnic”.

Aici toate mesele erau pline ochi. Se merge pe rezervare. Altfel nu ai nici o sansa. Mi-a placut ca era construita in stil grecesc, aveau mancaruri cu specific grecesc. Dupa o vreme au aparut si trei cantarete. Melodii grecesti ca „Elefteria”,”Perasmena Xehasmena” etc. au umplut de veselie tot parcul si au strans in local si mai multi vizitatori.

Preturile de aici sunt piperate, adica sar calul de-a binelea, dar si ieftin si bun nu se prea poate. Apropo de cai, am vazut aici cai. Era un vizitiu care statea la dispozitia doritorilor sa ii plimbe cu trasura.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: