Publicat de: elenushu | 18/10/2016

Balea Lac dupa ninsoare

Pe 15 octombrie 2016 era planificat pelerinajul pe Transfagarasan. Am mers cu Basilica Travel. Multumim lui Dumnezeu ca s-a tinut totusi calatoria avand in vedere ca joi 13 octombrie a nins in zona si se depusese zapada. Am sunat zilnic la Comandamentul Drumurilor sa verifc daca au dezapezit soseaua. Pe parcursul a 2km intre Balea Lac si Cascada drumul era inchis. Aproape ca imi pierdusem speranta ca se va tine pelerinajul, insa vineri am aflat cu bucurie ca s-a redeschis Transfagarasanul.

balea-lac-iarnaCand am ajuns la Balea Lac am simtit ca eram ca intr-o poveste in care coboram din lumea dezlantuita. Erau foarte putini turisti in zona pentru ca multi nu se mai incumetasera sa urce. De jur imprejur muntii pareau dati cu zahar farin. Din loc in loc soarele musca din zapada si lasa pamantul gol, neacoperit. Este frumos peisajul de la Balea Lac vara, dar iarna e minunat.

balea-lac-noi-doiAm mers incetisor prin zapada care se lasa din loc in loc facandu-ne sa ne afundam in rasete sau chiote de bucurie. Traiam o portioara de copilarie ca niste copii strengari care au plecat la saniusi prin omatul mare. Zapada avea 25 de centimetri. Lacul Balea era inghetat pe margini. Nu iti puteai da seama exact unde se termina malul si unde incepe lacul. Banuiesc ca patura de zapada se depusese si peste stratul de gheata.

cabana-balea-lacPrin zapada turistii au inceput sa isi faca potecute care pe unde i se nazarea. Eram ca un fel de spargatori de gheata intr-ale potecilor spre lac. Dupa cativa pasi zapada se lasa franand avantul. Ha ha ha!

zapada-balea-lacDoar pe sosea au fost bagate utilajele de dezapezire si puteai merge in tihna, insa aventura era in zapada direeeect. 😀

img_3221


Categorii

%d blogeri au apreciat: