Publicat de: elenushu | 03/08/2015

Parintele Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului

Pe Parintele Ciprian Gradinaru l-am intalnit in 2011. Asa a fost voia lui Dumnezeu.
Ne aflam intr-un pelerinaj in Moldova. Pe un drum forestier microbuzul a oprit sa ia un pelerin necunoscut care mergea in aceeasi directie cu noi. Cum singurul loc liber din microbuz era langa mine…. pelerinul necunoscut s-a asezat alaturi si din vorba in vorba ne-a intrebat daca atunci cand ne ducem la Manastirea Sihastria mergem si la Parintele Ciprian. L-am intrebat curioase despre acest Parinte cine este?

Pelerinul necunoscut ne-a povestit ca Parintele Ciprian era duhovnicul lui. Ideea e ca nu poti intelege cine e Parintele Ciprian pana cand nu il cunosti, pana nu stai de vorba cu dansul.

E adevarat ca la Manastirea Sihastria am stat la rand vreo 3 ore pentru ca sunt multi oameni care il cauta pe parinte pentru sfaturi. Intalnirea si povetele Parintelui Ciprian m-au ajutat si mi-au schimbat viata. Dumnezeu a lucrat intr-un mod minunat.

Unde il gasiti azi pe Parintele Ciprian?

Paraclisul Catedralei Mantuirii NeamuluiUlterior aveam sa aflu ca Parintele Ciprian a fost mutat de la Manastirea Sihastria la Bucuresti. Pe Parintele Ciprian il gasiti la Paraclisul unde se construieste Catedrala Mantuirii Neamului langa Hotel Mariott. Acolo se ajunge cu metroul pana la statia Izvor si apoi cu autobuzul 385.

PARINTELE CIPRIAN GRADINARUDe multe ori cand nu gaseam raspunsul la intrebarea ce ma framanta sau cand pur si simplu nu stiam ce cale sa urmez am ales sa merg la Parintele Ciprian. Sfaturile Parintelui au fost povete de aur. Partea interesanta este ca atunci cand nu am vrut sa accept ce mi-a spus si nu aveam de gand sa fac cum am fost povatuita pana la urma s-a intamplat tot cum mi-a zis Parintele. 🙂 Daca mergeam la Parinte sa il intreb vreo banalitate sau ceva ce nu merita INTOTDEAUNA ori nu il gaseam ori pleca inainte sa apuc sa vorbesc cu dansul.

Se intampla ca Parintele Ciprian sa stea pana dupa miezul noptii in Biserica pentru a putea vorbi cu toti credinciosii care au nevoie de povete.  Banuiesc ca este un efort supraomenesc pentru dansul sa vorbeasca zilnic ore in sir cu zeci de oameni , sa le duca in spate supararile, necazurile, chinurile, sa se roage pentru ei. Slava lui Dumnezeu pentru ca ne-a lasat in capitala un asa om deosebit!

Sunt oameni care il cauta pe Parintele Ciprian si vin din toate colturile tarii si chiar de peste hotare. Zilnic, in timpul saptamanii,  dupa ora 18:00 sunt peste 50 de oameni care asteapta la rand cuminti sa vorbeasca si sa fie povatuiti de Parintele Ciprian.

O intamplare minunata mi s-a petrecut pe la inceputul anului 2012. Ninsese si zapada era inalta de jumatate de metru. Am mers pe langa Casa Poporului mai mult inotand in zapada (fara sa simt frigul, desi eu sunt friguroasa de fel) . Am ajuns la Parintele Ciprian sa il intreb unde sa caut serviciu adica ce sa fac? Mi-a spus sa nu mai caut ca in 2-3 zile ma angajez. Eu imi faceam griji ca Parintele o sa vorbeasca incet si nu o sa aud raspunsul lui. Dupa ce mi-a spus ca o sa ma angajez a adaugat ca sa se asigure ca am auzit raspunsul: „Ati auzit?” Am inteles ca Parintele Ciprian avea darul de la Dumnezeu sa stie ce gandim si ce sa ne spuna ca sa ne inderptam. 🙂 Peste 3 zile slujba a venit la mine fara ca eu sa fac nici un efort. Un miracol! Am primit un telefon ca sa dau un telefon la angajari. In 10 minute am fost sunata ca am fost angajata.

Daca veti sta la rand la Parinte o sa auziti multe intamplari minunate traite de oamenii care i-au cerut ajutor Parintelui Ciprian. Acestea sunt realitati ale vietii de pamantean caruia i-a fost dat sa vada un om cu viata sfanta – pe Parintele Ciprian. Dumnezeu sa il tina sanatos pe Parintele Ciprian ca noi nevrednicii sa avem de unde ne adapa din izvorul duhovnicesc.


Categorii

%d blogeri au apreciat: