Publicat de: elenushu | 07/07/2015

Manastirea Vladimiresti – Galati

Auzisem despre Manastirea Vladimiresti de ceva vreme.  Manastirea Vladimiresti a inceput sa fie construita in anul 1938 in urma vedeniilor  avute de sora Lica – Vasilica Barbu Gurau (cea care a devenit maica Veronica).

CAMPManastirea Vladimiresti e situata la 4 km de comuna Tudor Vladimirescu intre Galati si Tecuci. Drumul are peisaj lin chiar static de campie.

INDICATOR SPRE MANASTIREA VLADIMIRESTIAm ajuns in comuna Tudor Vladimirescu manati de o ploaie amenintatoare.

INDICATOR MANASTIREA VLADIMIRESTIDrumul s-a dovedit destul de bogat in indicatoare. De la Galati am mers spre Tecuci. La un moment dat am facut dreapta. Starea soselei a fost acceptabila.

MANASTIREA VLADIMIRESTI INTMi-a placut poarta mare de lemn in stil maramuresean de la intrare. Se merge pe o alee lunga care duce in apropierea Bisericii.

MANASTIREA VLADIMIRESTI LACUL CU SALCIIPana sa ajungem la Biserica am admirat lacul inconjurat de salciile pletoase care isi scuturau pletele ca niste Sanziene speriate.

MANASTIREA VLADIMIRESTI VITA DE VIERanduri intregi de vita de vie se zareau de pe marginea drumului.  Maicutele se gospodaresc singure.

 

MANASTIREA VLADIMIRESTI TURN INTRARESe spune ca pe aceste locuri a existat pe vremuri trecute o manastire de calugari greci. Staretul Ghimnazie a asistat neputincios la masacrarea obstii sale de catre turci, dupa care a fost el insusi decapitat.

MANASTIREA VLADIMIRESTIMinunea de la Vladimiresti s-a petrecut intr-un lan de porumb ce apartinea familiei sora Lica. Ea a vazut o lumina coborand din cer. Mantuitorul prezent in acea lumina, insemnand locul cu o flacara ce a cazut pe pamant, i-a spus sorei Lica sa construiasca o manastire de maici cu Hramul Adormirea Maicii Domnului. MANASTIREA VLADIMIRESTI CHILIILECorpul de chilii in forma de patrulater inconjoara Biserica situata in mijloc. Totul este foarte bine aranjat si organizat.

MANASTIREA VLADIMIRESTI CURTEA CU FLORITrandafirii  infloriti si ceilalti pomisori decorativi dau un aspect placut ochiului. Cand am ajuns noi acolo se terminase Sfanta Liturghie si erau putini oameni in Biserica.

MANASTIREA VLADIMIRESTI INTERIORPictura a fost realizata in stil neo-bizantin de catre pictorul Hermeneanu, ucenic al pictorului de biserici Dimitrie Belizarie din Bucuresti.

ICOANA MAICA DOMNULUI MANASTIREA VLADIMIRESTIIn partea stanga a naosului se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. „Aparatoare Doamna, pentru biruinta, multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi, robii tai. Ci, ca ceea ce ai stapanire nebiruita, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara!”

MANASTIREA VLADIMIRESTI ICOANA SF ANA CU PRUNCACele 4 icoane argintate ale catapetesmei sunt cele originale: Sfanta Ana cu prunca,Sfantul Antonie cel Mare, Sfantul Ioan Evanghelistul,Sfantul Mare Mucenic Mina.
MANASTIREA VLADIMIRESTI ICOANA LUI HRISTOS
MANASTIREA VLADIMIRESTI ICOANA SF IMPARATIIn partea dreapta a naosului am descoperit o frumoasa icoana cu Sfintii Imparati Constantin si Elena.

MANASTIREA VLADIMIRESTI CURTEA INTERIOARAAm uitat sa amintesc ca Sfantul Altar a fost construit exact pe locul primei aparitii dumnezeiesti.

MANASTIREA VLADIMIRESTI 1Biserica a fost construita in forma de cruce si este impodobita la exterior cu un brau de icoane lucrate in mozaic, opera pictorului Gheorghe Raducanu.

MANASTIREA VLADIMIRESTI MORMANTUL MAICII VERONICALanga Biserica se afla mormantul Maicii Veronica ce acare a fost stareta Manastirii Vladimiresti.MANASTIREA VLADIMIRESTI INTRARE

Inainte sa plecam am dat o fuga pe la pangarul Manastirii unde mereu se gasesc lucruri interesante de cumparat. 🙂MANASTIREA VLADIMIRESTI FLORI

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: