Publicat de: elenushu | 21/07/2014

Moastele Sfantului Serafim de Sarov- Parohia Camineasca, jud. Giurgiu

Sfantul Serafim de Sarov are moaste si in judetul Giurgiu. Nu stiam acest lucru insa Sfantul Serafim de Sarov ne-a ajutat sa-l aflam si sa ajungem la el la Biserica din Camineasca, comuna Schitul in Giurgiu.

In anul 2011 am citit cartea despre minunile Sfantului Serafim de Sarov si mi-am dorit sa ajung chiar in Rusia in locul unde s-a nevoit Sfantul. Daca oamenii ar cunoaste ce de minuni face Sfantul Serafim de Sarov multe lucruri bune s-ar intampla in lume si in sufletele credinciosilor.

BISERICA CAMINEASCA GIURGIULa Biserica din Camineasca am ajuns „dintr-o intamplare” cu voia lui Dumnezeu. Cineva din familie avea probleme cu coloana vertebrala. In cartea „Carui sfant sa ne rugam” e specificat ca pentru probleme legate de spate/ coloana Sfantul Serafim de Sarov ajuta foarte mult. Chiar ma gandeam cum sa ajungem noi la Sfantul Serafim de Sarov cand m-a sunat mama-soacra si sa ne intrebe daca vrem sa facem un mic pelerinaj in judetul Giurgiu la Camineasca unde se afla chiar moastele Sfantului Serafim de Sarov. Asta da minune!

PAROHIA CAMINEASCAPe data de 19 iulie este sarbatorita Aflarea moastelor Sfantului Cuvios Serafim de Sarov. Noi nu am ajuns sambata, ci duminica acolo.

BISERICA CAMINEASCA JUD GIURGIUParohia Camineasca are hramul Sfantului Nicolae si al Sfantului Serafim de Sarov. Frumoasa Biserica alba isi inalta turlele spre cerul albastru cand am ajuns noi acolo si raspandea o stare de pace parca soptindu-ne ca ascunde o comoara inauntru.

CURTEA BISERICIICurtea Bisericii are verdeata si floricele. Pentru un moment am gandit ca aici e” acasa in Romania la Sfantul Serafim”. Asteptam cu nerabdare sa intru si sa il gasesc pe Sfantul Serafim de Sarov.

INTERIORUL BISERICII CAMINEASCASlujba Sfintei Liturghii incepuse asa ca ne-am rugat in liniste. Dupa Sfanta Liturghie am aflat cu bucurie ca in fiecare duminica se citeste Acatistul Sfantului Serafim asa ca l-am citit si noi.

ICOANA SF SERAFIM DE SAROVCum se intra pe partea dreapta se afla „coltul Sfantului Serafim de Sarov.” Icoana Sfantului este incadrata de doua icoane imparatesti vechi si il reprezinta pe Sfantul Serafim rugandu-se Maicii Domnului pe piatra pe care a stat 1000 de zile si nopti.

MOASTELE SFANTULUI SERAFIM DE SAROVLanga racla care contine o particica din moastele Sfantului Serafim de Sarov era o pace si o caldura dulce. Sfantul isi facea simtita prezenta foarte subtil pentru mine. In icoana de deasupra raclei Sfantul Serafim ma privea cu blandete si imi asculta cu rabdare rugaciunile mijlocind la Dumnezeu pentru noi.

MOASTELE SF SERAFIM BISERICA CAMINEASCA
„Bucura-te, pastorul nostru cel bun,
Bucura-te, parinte milostiv si bland,
Bucura-te, lecuitorul nostru cel grabnic ajutator si plin de har,
Bucura-te, tamaduitorul neputintelor noastre cel milostiv,
Bucura-te, in nevoi si impresurari grabnic ajutatorule.”

CATAPETEASMAChiar daca Biserica nu este terminata, mi-a placut simplitatea si bunul gust cu care a fost infrumusetata. Multumim Bunului Dumnezeu si marelui facator de minuni Sfantului Serafim de Sarov pentru ca ne-au purtat pasii in acest loc. 🙂


Categorii

%d blogeri au apreciat: