Publicat de: elenushu | 11/07/2014

La locul Inaltarii Domnului in Muntele Eleon

Pe Muntele Eleon este Biserica unde s-a inaltat la Cer Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Am vizitat-o intr-o dimineata plina de liniste si mister. Oare ce se ascunde in acel loc ma intrebam inainte de a cobori din autocar.

???????????????????????????????In urma se zarea Ierusalimul plin de cladiri albe inmarmurite intr-o granula de clepsidra a timpului.

???????????????????????????????Cand am intrat pe poarta Manastirii Rusesti care adaposteste Biserica Inaltarii Domnului am vazut ca pe un carton era scris chiar in romaneste, subliniez NUMAI in romaneste sa nu rupem crengutele de maslin.

MUNTELE ELEOON EUNe-am continuat drumul mergand pe aleea lunga care ne-a dus in fata Bisericii Inaltarea Domnului.

???????????????????????????????Biserica Inaltarea Domnului este ruseasca. In spatele ei este o Bisericuta mai mica unde a fost prima data aflarea capului Sfantului Ioan Botezatorul. Maicutele de aici pun accent pe disciplina si tinuta in incinta. Femeile care nu aveau fuste si capul acoperit au fost mustruluite si au trebuit sa se conformeze.

???????????????????????????????Parintele ghid ne-a chemat sa ne arate in dreapta Bisericii urma pasului Maicii Domnului cand il privea pe Hristos cand se inalta la cer.

???????????????????????????????Biserica ruseasca a Inaltarii Domnului e de o rara frumusete. Totul e aurit, pictat cu gingasie, minunat! Inaltarea Domnului este sarbatorita la 40 de zile dupa Inviere.

MUNTELE ELEON BISERICA INALTARII TURLAUitandu-ne in sus l-am vazut zugravuit pe Iisus ca in momentul inaltarii la cer. In locul unde in mod obisnuit apare Iisus Pantocrator aici in aces loc apare pictat inaltandu-se la cer.

ICOANE BISERICA INALTARII MUNTELE ELEONIn dreapta langa altar se gasesc doua icoane ale Maicii Domnului foarte frumoase.

???????????????????????????????Aceasta icoana a Maicii Domnului mi-a placut cel mai mult. Nu mai vazusem pana atunci o icoana atat de expresiva. M-am bucurat cand am putut cumpara de la pangar o iconita din aceasta pentru ca este deosebita.

???????????????????????????????Si aceasta icoana a Maicii Domnului este facatoare de minuni si se vede treaba ca este mai veche.

???????????????????????????????Pe peretii Bisericii erau pictate scene din viata pamanteasca a lui Iisus ca de exemplu intrarea Mantuitorului in Ierusalim pe manzul asinei. Copiii l-au primit intinzand in calea lui Iisus hainele lor.

???????????????????????????????Minunea invierii lui Lazar se regaseste in alt coltisor al Bisericii Inaltarii Domnului.

CATAPETEASMA BISERICA MUNTELE ELEONAceasta este catapeteasma din micuta Biserica din spatele Bisericii Inaltarii.

???????????????????????????????Pe acest loc s-a aflat prima data capul Sfantului Ioan Botezatorul. Locul e semnalizat cu o groapa mica in pardoseala cu mozaic. Ne-am inchinat aici si la icoanele din mica bijuterie de Biserica ruseasca. 🙂

1Scena taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul este redata exceptional in aceasta icoana. Culorile sunt vii, iar pictorul se vede ca avea talent si har.

???????????????????????????????Acesta este locul primei aflarii a capului Sfantului Ioan Botezatorul.

PRIVELISTE DE PE MUNTELE ELEONDupa ce am vazut cele doua Biserici parintele-ghid ne-a dus intr-un loc de belvedere. Am vazut intregul tinut.

MUNTELE ELEON BISERICA INALTARII ALEEAm plecat de aici cu gandul la pasajul din Biblie care descrie Inaltarea Domnului: „Pe cand ei priveau, S-a inăltat si un nor L-a luat de la ochii lor“.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: