Publicat de: elenushu | 04/07/2014

La Ain Karem – locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul

Ain Karem se afla la 10 km de Ierusalim. Orasul e plasat intr-o zona muntoasa foarte frumoasa.

???????????????????????????????Intersectiile sunt pline de masini pentru ca nimeni nu prea respecta regulile de circulatie. Ca pieton trebuie sa fii vigilent cand traversezi zebra chiar daca e semaforul verde.

???????????????????????????????Am mers spre Biserica Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul pe o straduta mai ingusta plina de tarabute si magazine. Preturile difera de la magazin la magazin. Un pahar de rodii era la buticul din colt 3$ si la doua magazine mai sus 5$.

???????????????????????????????Intram pe poarta aceasta mare gandindu-ne ca pasim pe locul unde Preasfanta Fecioara Maria a intalnit-o pe verisoara sa Elisabeta (care era insarcinata cu Sfantul Ioan Botezatorul).

???????????????????????????????Biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul se mai numeste si „Sfantul Ioan cel din Munti”.

???????????????????????????????In stanga altarului din Biserica se afla o scara pe care coboara spre pestera unde s-a nascut Sfantul Ioan Botezatorul.

???????????????????????????????Ne-am strecurat pe scari dornici sa ne inchinam la locul nasterii. Sfantul Ioan Botezatorul a scapat de la moarte pe vremea cand Irod a dat ordin sa fie ucisi toti pruncii de 2 ani sau pana la 2 ani intr-un mod miraculos. Muntele s-a deschis si Sfanta Elisabeta impreuna cu pruncul au intrat prin stanca scapand teferi. Stanca s-a inchis la loc iar ostasii care ucideau pruncii nu au putut sa ii gaseasca.

???????????????????????????????Ne-am inchinat cu evlavie pe locul unde s-a nascut Inaintemergatorul Domnului. Sfantul Ioan Botezatorul a avut o viata ingereasca pe pamant de aceea in unele icoane apare pictat cu aripi de ingeri.

ICOANA SF IOAN BOTEZATORUL 1Sfinte Ioane Botezatorule, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii sa ne miluiasca! Amin! 🙂

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: