Publicat de: elenushu | 04/07/2014

Capernaum in imagini si emotii

Dupa ce am urcat pe Muntele Fericirilor am mers in Capernaum locul unde Iisus Hristos a savarsit minuni si a predicat multimilor de oameni.

??????????????????????????????? Indicatorul ne anunta ca suntem pe drumul cel bun. Stiam despre Capernaum ca pastreaza ruinele sinagogii unde predica Mantuitorul.

CAPERNAUM INTRARE ORAS IISUSInca de la intrare placuta ne anunta „CAPERNAUM- ORASUL LUI IISUS”. 🙂

???????????????????????????????Pasim curiosi pe aleea de la intrare urmandul pe Parintele Zaiet. Pentru vizitarea ruinelor din Capernaum se plateste taxa.

CAPERNAUM INTRARE EUPe partea stanga si in fata se zaresc ruine, niste ruine frumoase, daca ma pot exprima asa. Statuia din spatele meu mi-a atras atentia pare ca intinde mainile spre cer si implora ajutorul lui Dumnezeu. Asa ar trebui sa facem si noi cand dam de vreun hop in viata, dar si cand suntem fericiti si multumiti la fel sa ne aducem aminte de Cel de Sus.

CAPERNAUM RUINELE CASEI SOACREI AP PETRUAceasta cladire adaposteste un fel de Biserica la etaj. Jos se pastreaza ruinele casei soacrei Sfantului Apostol Petru.

CAPERNAUM RUINE CASA SOACREI LUI PETRUAm urcat la etaj si am descoperit ingeniosul sistem de geamuri transparente care iti dau prilejul sa privesti prin podeaua lacasului spre ruinele de la parter.

CAPERNAUM RUINE 4Aceste ruine au fost candva casa soacrei Sfantului Apostol Petru. Din spusele parintelui-ghid aflam ca in aceasta locuinta avea alocata o camaruta Iisus si cand venea in Capernaum tragea aici.

Mai jos am surprins cu camera cateva sculpturi in lemn care erau prezente in Biserica. Sub fiecare scena aparea scris si in latina.

CAPERNAUM IN BIS 2

CAPERNAUM IN BIS 3

CAPERNAUM IN BIS 4

CAPERNAUM RUINE 6Langa ruinele casei soacrei Sfantului Petru se afla ruinele sinagogii unde Mantuitorul petrecea timpul predicand si invatand oamenii.

CAPERNAUM RUINE2Locul are o frumusete antica aparte. Pacat ca mintea nu poate sari prin timp sa imagineze secvente traite aici de oameni cand le predica Iisus. Oare ce timbru vocal avea Mantuitorul si cum reusea sa le capteze atentia?

CAPERNAUM RUINE 8Imi aduc aminte pasajul din Biblie in care Mantuitorul le spune ca daca acestia vor tacea, pietrele vor vorbi. Ruinele astea glasuiesc prin simpla lor prezenta si prin minunea de a ramane intacte de atata timp.

???????????????????????????????Romanii au distrus zona vrand sa faca una cu pamantul totul.

???????????????????????????????Parintele-ghid ne-a chemat intr-un loc mai la umbra sa ne spuna din istoria locului.

???????????????????????????????Am cautat cu privirea piatra despre care ne-a spus parintele ca poarta urmele carelor romane si am gasit-o in cele din urma:

???????????????????????????????Nu m-am plictisit nici o clipa in acest loc cu mii de pietre, coloane, bucati de ruine unde mereu descoperi cu privirea forme interesante.

CAPERNAUMEste straniu sa constat ca ruinele sinagogii mie imi pareau a fi „rupte” din Roma Antica. Parca eram intr-un film vechi istoric plimbandu-ne printre coloane si capiteluri. 🙂

BISERICA ORTODOXA DIN CAPERNAUMO mare bucurie ne-a produs vizitarea Bisericii Greco-Ortodoxe din Capernaum.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM ALEEAleea ce se intindea de la intrare pana la Biserica era strajuita de arbusti plini de flori. Un mic paradis ascundea curtea Bisericii Ortodoxe din Capernaum.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM PAUNI IN COPACCand ma uit in sus constat ca pe o craca leneveau pauni. 😀

???????????????????????????????De fapt prin curtea Bisericii din Capernaum paunii se plimbau in voie.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM PAUNMi-am facut si eu curaj sa ma fotografiez langa un paun care tocmai se infoiase tot si arata a bibelou multicolor. 😀

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM CURTE SUB DUDDupa cum ne-am asteptat paunii nu era singura atractie a locului.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM ALOEAm vazut cateva plante aloe imense. Florile din arbusti erau de toate culorile si incantau privirea facandu-ne sa ne gandim la Iscusitul Creator din Ceruri.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM SICOMOR Spre marea mea uimire m-am oprit in fata acestui copac urias sa il admir si intr-un tarziu mi-am dat seama ca era prima data in viata cand vedeam un sicomor. 🙂 In Biblie cuvantul sicomor a fost tradus dud pentru ca se aseamana. Sicomorul are frunzele ca dudul nostru.

???????????????????????????????Intram in Biserica Ortodoxa din Capernaum. Deasupra intrarii Sfanta Cruce arunca in vazduh dare de lumina aurie.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM PICTURABiserica Ortodoxa din Capernaum este foarte frumoasa. Are o pictura cu culori vii si placute. E pictata intr-un stil perfect care mie mi-a placut.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM CINAIn Biserica Ortodoxa din Capernaum chiar in stanga altarului am descoperit scena „Cina cea de Taina”. Pe masa mesterul a pictat paine, vin si morcovi. Da, ati citit bine! Morcovii!!! E adevarat ca nu am vazut nicaieiri pictati morcovi. 🙂 Pictorul a fost original!

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM PESCUIREACat de placut a pictat „pescuirea minunata”! Apostolii pescuiau, Sfantul Petru a cerut sa il cheme Mantuitorul la el si sa mearga pe apa, dar s-a afundat in apa datorita fricii. Toata secventa pare reala.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM PICTURA APOSTAsa cum ucenicii il aveau pe Iisus pe corabie langa ei si nu li se putea intampla nimic rau, asa sa il avem si noi in sufletele noastre ca un sfant carmaci.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM E Biserica Ortodoxa din Capernaum e o bijuterie si in interior si la exterior. Mi-au placut turlele Bisericii vopsite in roz. 🙂 Parintele de la pangar era grec, dar intelegea romaneste un pic. De aici am cumparat mir de nard foarte frumos mirositor.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM APALanga Biserica este un lac mare cat vezi cu ochii.

???????????????????????????????Lacul e plin de pesti babani. Cand vad poza asta imi lasa gura apa dupa un pestisor prajit. Mmmm…

???????????????????????????????Inainte de plecare am mai admirat pauni si paunitele.

BISERICA ORTODOXA CAPERNAUM PAUNI 2Slava lui Dumnezeu pentru toata creatia Lui!

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: