Publicat de: elenushu | 13/06/2014

In Cana Galileii la Sfantul Simon Zilotul

Iata-ne ajunsi in Cana Galileii la locul minunii transformarii apei in vin de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

CANA GALILEII BISERICABiserica Ortodoxa din Cana Galieleii este greceasca, spatioasa si frumoasa.

CANA GALILEII SPRE INTRARENe-am bucurat sa fim singurul grup din Biserica la acea ora asa ca am putut asculta prezentarea parintelui-ghid si ne-am putut ruga in liniste.

CANA GALILEII SCARAAm urcat pe aceasta scara care duce intr-o curte interioara. Totul era minunat, divin, inaltator.

CANA GALILEII CURTE INTERIOARAAici a avut loc vestita nunta din Cana Galileii. Mirele nu era altul decat cel ce va deveni Sfantul Apostul Simon Zilotul.

CANA GALILEII BISERICA ORTODOXAPomisorii si florile din curtea Bisericii creeau impresia ca ne aflam pe taram grecesc. 🙂

CANA GALILEII ICOANA MINUNII SCHIMBARII APIE IN VINO frumoasa icoana a nuntii din Cana Galileii era pusa spre inchinare la intrarea in Biserica.

CANA GALILEII USADeasupra usii am zarit-o pictata pe Maica Domnului- aparatoarea noastra in fiecare clipa si cea care l-a rugat pe Iisus sa transforme apa in vin (sa vina in ajutor mirilor caci li se terminase vinul la nunta).

SF SIMON ZILOTULSfantul Simon Zilotul ne priveste din aceasta icoana bucuros sa ne intampine la nivel spiritual pe locul primei minuni savarsite de Iisus Hristos.

CANA GALILEII MOASTELE SF SIMON ZILOTULProtejate de geamuri in dreapta intrarii in Biserica se afla particele de moaste- ca o dovada ca mirele din Cana Galileii a trait in realitate si nu este o legenda.

CANA GALILEII VASUL 2Si vasele stau drept dovada a minunii prefacerii apei in vin. Nu intamplator se pune apa si vin in Sfanta Impartasanie.

CANA GALILEII VASUL MINUNIIEu si Catalin am fost fericiti sa pasim pe acest loc sfant si sa ii multumim Sfantului Simon Zilotul ca ne-a ajutat sa ne casatorim.

CANA GALILEII ICOANA 1„Bucura-te, cel ce pe Hristos la nunta L-a primit;
Bucura-te, cel ce dai binecuvantarea ta, celor ce pentru bucuria nuntii tie cu credinta se roaga;
Bucura-te, cel ce la nunta ta, pe Hristos L-ai chemat;”

CANA GALILEII CURTEMi-a ramas in minte cata frumusete si liniste era aici. La pangar parintele grec ne-a dat sa degustam dulcele vin pe care il comercializau. E absolut minunat, dulceag. 🙂

CANA GALILEIIColoanele si pietrele erau asezate cu gust, formand un tot care incanta ochiul. Linistea duhovniceasca a locului ne suia ca un lift direct la cer, mai aproape de Creatorul nostru.

CANA GALILEII EU„Apostole Simone, cel ce ai fost numit Cananeul de catre Evanghelistul Matei si fiind din Cana Galileii, de Hristos Domnul Apostol, ai fost ales, iar dupa nunta, impreuna cu ceilalti Ucenici, pe Domnul L-ai urmat, drept pentru care-ti aducem laude, cantand impreuna lui Dumnezeu: ALILUIA.”-din Acatistul Sfantul Simon Zilotul.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: