Publicat de: elenushu | 02/02/2014

2 Sfinti rusi: Sfantul Serafim de Sarov si Sfanta Xenia din Sankt Petersburg

In luna ianuarie avem de sarbatorit in calendar 2 Sfinti rusi: Sfantul Serafim de Sarov si Sfanta Xenia din Sankt Petersburg. Chiar daca pana acum cativa ani acesti sfinti imi erau total necunoscuti cu ajutorul lui Dumnezeu am citit despre ei in carti si am ajuns sa ii cunosc.

Sfantul Serafim de Sarov este sarbatorit pe 2 ianuarie. Este un sfant tare iubit de credinciosi. In icoana apare ca un batranel bajin. Sfantul ii numea pe toti care veneau la el „bucuria mea” Dupa ce am citit cartea cu viata si minunile Sfantului Serafim de Sarov mi-am dorit si eu sa ajung in Rusia la izvorul sfantului. Sfantul Serafim de Sarov s-a rugat 1000 de zile pe o stanca Maicii Domnului.

SF SERAFIM DE SAROVNoua Sfantul Serafim de sarov ne-a facut o bucurie tare mare in 2013. Cand ne-au scos nasii nostri la Biserica dupa cununia religioasa au ales o Biserica din Ploiesti care avea o mica raclita cu o particica din moastele Sfantului Serafim de Sarov. Mare mi-a fost mirarea si bucuria cand am descoperit acest lucru. Particele din moastele lui se mai afla la Manastirea Agapia in Moldova. Sfinte Serafim de Sarov roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii! 🙂

Sfanta Xenia de Sankt Peteresburg este sarbatorita pe 24 ianuarie. Dupa moartea sotului ei Sfanta Xenia de Sankt Peteresburg a trait in post, rugaciune si mare nevointa. Si ea ca si Sfantul Serafim de Sarov este mare facatoare de minuni. In carticica din care am citit despre ea Sfanta Xenia de Sankt Peteresburg este cunoscuta ca ajutatoare a oamenilor care isi cauta de munca si a fetelor care vor sa se casatoreasca. In viata ei a ajutat multi oameni, dar si dupa moarte la mormantul ei s-au petrecut foarte multe minuni. Pe mine Sfanta Xenia de Sankt Peteresburg m-a ajutat sa ma angajez mijlocind la Dumnezeu cu rugaciunile ei. Si alti cunoscuti de-ai mei au fost ajutati de Sfanta Xenia de Sankt Peteresburg sa isi gaseasca serviciu. Cateodata ajutorul Sfantei Xenia de Sankt Peteresburg a fost fulgerator de urgent.

SFANTA Xenia din Sankt PetersburgSfanta Xenia de Sankt Peteresburg roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii! Amin!


Categorii

%d blogeri au apreciat: