Publicat de: elenushu | 11/12/2013

Icoanele Maicii Domnului pictate de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca

Dupa ce am citit in revista Lumea Credintei despre o icoana a Maicii Domnului de la Dalhauti „Anufiana”care se presupune ca ar fi o copie a celei pictate de Sfantul Apostol Luca m-am decis sa scriu si eu o insemnare mai speciala.
Icoana Maica Domnului  Manastirea DalhautiSe spune ca 12 icoane au fost pictate de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca iar dupa aceste icoane au fost facute copii si unele din ele au rezistat pana in zilele noastre.

ICOANA MAICII DOMNULUI FACATOARE DE MINUNI DE LA NAMAIESTIUna dintre icoanele pe care le-a realizat Sfantul Apostol si Evanghelist Luca se gaseste in Romania, in judetul Arges la Manastirea Namaiesti. Icoana de la Namaiesti se spune ca a fost adusa aici de Sfantul Apostol Andrei. E o icoana absolut minunata si facatoare de minuni. Am simtit-o pe propria mea piele, nu vorbesc prostii.

Icoana Maica Domnului Kykkotissa CipruIn Cipru la Manastirea Kykkos se afla o alta icoana a Maicii Domnului cu Pruncul „Kykkotissa” pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca.

Icoana Maica Domnului Indrumatoarea Manastirea XenofontIn Muntele Athos la Xenofont este o alta icoana „Indrumatoarea” pictata de Sfantul Evanghelist Luca.

Icoana Korsun a Maicii Domnului din Rusia se presupune ca a fost pictata de acelasi Apostol si Evanghelist Luca.

MANASTIREA DINTR-UN LEMN ICOANA MAICII DOMNULUIProfesorul Andrei Grabor de la Universitatea din Strasbourg, sustine ca icoana Maicii Domnului de la Manastirea Dintr-un Lemn din jud. Valcea ar fi fost pictatA in secolul IV la Manastirea Theothokos din Grecia dupa o icoana pictata de Sfantul Apostol Luca.

ICOANA MAICII DOMNULUI BethleemLa Bethleem se afla o icoana a Maicii Domnului de dimensiuni mari care se pare ca a fost pictata de Sfantul Apostol Luca. Aceasta icoana are ceva special- zambetul Maicii Domnului.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: