Publicat de: elenushu | 20/08/2013

La Manastirea Nicula – Cluj

In luna iulie Dumezeu ne-a purtat pasii pe plaiuri clujene la Manastirea Nicula. Daca va intrebati cum se poate ajunge la Manastirea Nicula o sa va raspund: De la Cluj se ia un microbuz care te duce pana la Gherla. De la Gherla se ia un taxi pana la Manastirea Nicula. Noi am gasit un taximetrist de treaba pe care l-am sunat sa ne aduca si inapoi de la manastire.

MANASTIREA NICULA IMPREJURIMIDealuri frumoase iti incanta privirea. E un loc paradisiac si plin de liniste. Am vazut pe drum foarte multe troite de lemn.

MANASTIREA NICULA EUIata-ne ajunsi la portile de lemn ale Manastirii Nicula. Am aceeasi senzatie ca la Putna ca trec pragul si intru in lumea satului romanesc de demult.

MANASTIREA NICULA TROITETroitele acestea de lemn parca ar striga intr-un glas:”- Hristos se jertfeste pentru voi! Hristos se jertfeste pentru voi! Hristos se jertfeste pentru voi!

MANASTIREA NICULA GARDURIDe dupa gardul cu sipci de lemn se zareste o iarba frumoasa. In fata printre coama unui pom poti ghici silueta Bisericii.

MANASTIREA NICULA NOIIntai am intrat in Biserica veche de lemn. Este o bijuterie de lemn in stil maramuresean.

MANASTIREA NICULA BISERICA NOUA IN CONSTRUCTIEIn apropierea Bisericii de lemn se construieste o Biserica noua mai incapatoare care sa duca mai departe cei peste 461 de ani de zile ai vechii biserici.

MANASTIREA NICULA PANGARDe la pangar ne-am cumparat icoane cu Maica Domnului de la Nicula si o brosura de prezentare a Manastirii.

MANASTIREA NICULA CLUJ BISERICAIn Biserica cealalta se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Am urcat treptele cu bucurie si sfiala in suflete. Eu una eram atat de fericita pentru ca Dumnezeu ma bucurase cu asa pelerinaj pe care mi-l dorisem din toata inima.

MANASTIREA NICULA ICOANA MAICII DOMNULUI FACATOARE DE MINUNIIcoana Maicii Domnului de la Nicula era coborata in fata altarului chiar langa portile imparatesti. Ne-am rugat si am sarutat-o multumindu-i Maicii Domnului ca ne-a ajutat de atatea ori.

ICONOSTAS Manastirea  NiculaIconostasul despre care am mai scris in alta insemnare vazut de aproape e splendid. Seamana cu un soare sau cu o floare imensa care tine pe raze/petale icoane. In mijloc troneaza icoana Imparatesei cerului si a pamantului. Absolut minunata!

MANASTIREA NICULA BISERICA DEPARTAREAm plecat intorcand din cand in cand capul sa ma vad inca o data Manastirea Nicula. Oare voi mai revedea vreodata aceste taramuri pline de sfintenie?

MANASTIREA NICULA PAJISTEAm trecut pe langa garduletul cu pajistea verde care ne facuse primirea la venire. Din cate am aflat pelerinii se pot caza aici daca vorbesc din timp cu parintele staret.

MANASTIREA NICULA VEDERE DE DEPARTESilueta Manastirii se facea din ce in ce mai mica. Icoana Maicii Domnului e inima manastirii si bate neincetat ridicand catre Dumnezeu rugaciuni tacute pentru noi pacatosii.

MANASTIREA NICULA PORTIPe aleea care ne ducea spre portile de lemn retraiam o frantura de pelerinaj la Putna… aceeasi alee…aceeasi poarta parca… si totusi un Elenush mai batran in clipa prezenta 😀

MANASTIREA NICULA NOI 2In asteptarea taxiului am mai facut cateva poze. Mi-a placut teribil aici si m-as intoarce sa revad locurile oricand.

MANASTIREA NICULA DEALURINicula ramane in urma cu pacea locului, cu ospitalitatea localnicilor si cu icoana Maicii Domnului facatoare de minuni.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: