Publicat de: elenushu | 22/06/2013

La Schitul Horia langa Lehliu

In luna mai am auzit de existenta Schitului Horia si de parintele Isaia care se ocupa de construirea lui. Cum Schitul Horia este aproape de Bucuresti langa Lehliu ne-am urcat in masina cu o destinatia precisa.

INDICATOR SPRE SCHITUL HORIADupa ce am orbacait prin niste satuce m-a ajutat Dumnezeu de am vazut indicatorul de pe partea dreapta care arata inspre Schitul Horia. E foarte probabil ca in intersectia respectiva sa treci pe langa si sa ratezi drumul daca nu esti foarte atent.

LANPeisajul de campie ne incanta privirea. Lanuri intinse cum numai in cantecele patriotice aflam, umplu orizontul. In Romania inca se mai munceste in agricultura ceea ce e bine.

PEISAJAm mers pe o sosea apoi pe un drum de tara incadrat de privelisti frumoase care ne linistesc sufletul.

DRUMUL SPRE SCHITUL HORIADaca ai ajuns pe portiunea de drum comunal cu pomi de o parte si de alta inseamna ca esti pe drumul cel bun. Viteza masinii a fost moderata pentru ca nu e chiar un drum perfect, dar nici unul accidental.

CUMPANA IN CAMPO cumpana singuratica in camp astepta parca un poet sa o cuprinda in versurile lui. Zona de aici e foarte frumoasa.

CRUCE IN CAMP„Cruce sfanta parasita” vorba cantecului…

INDICATOR SAT HORIAMare bucurie pe noi cand am vazut indicatorul cu satul Horia, Judetul Ialomita.

SCHITUL HORIA AM AJUNSCu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicii Domnului am ajuns la Schitul Horia.

ICOANA MAICA DOMNULUI XENIA SCHITUL HORIAAm uitat sa precizez ca Schitul Horia ascunde doua comori: copia Icoanei Maica Domnului Xenia si pe parintele Isaia.

SCHITUL HORIA BISERICASchitul este in constructie. Am gasit credinciosi in Biserica asezati la rugaciune in fata icoanei Maica Domnului Xenia. Dupa ce citeau Paraclisul Icoanei Maica Domnului Xenia (se gaseste acolo la parintele Isaia) fiecare mergea sa ia sfat de la parintele Isaia.

IMG_2556Asa cum ne-am adapat trupeste cu apa dintr-o fantana, ne-am saturat duhovniceste in acest Schit vorbind cu parintele Isaia. Era asa bine incat mie nu imi mai venea sa plec.

SCHITUL HORIA GARDPeste catva timp acest Schit va fi terminat de construit si va arata minunat.

SCHITUL HORIA POARTAPoarta de intrare in Schit si in lumea lui Dumnezeu.

SCHITUL HORIA EUNe-am propus sa venim si a doua oara pe aceste meleaguri unde domneste pacea si linistea.

SCHITUL HORIA SANTIERConstructia este in lucru si peste catva timp vom vedea aici o minunatie de schit.

SCHITUL HORIA NOI DOIIn spatele nostru este Bisericuta care adaposteste trei icoane facatoare de minuni (doua ale Maicii Domnului si una a Sfantului Nicolae).

SCHITUL HORIA NOI 2Ne-am despartit greu de Schitul Horia, dar aveam alinarea sufleteasca ca o perioada duhul armoniei si al pacii nu ne va parasii o vreme. Intalnirea cu parintele Isaia te pune pe drumul cel bun, daca ai deraiat cumva prin tumultul vietii.

MACFrumosii maci de pe camp ne strigau parca sa nu ne facem griji ca Dumnezeu are grija de noi si ne da toate cele de folos.

Mai jos va las sa va delectati cu imagini de pe drumul de intoarcere. Privelisti minunate ascunde Romania noastra:

PEISAJ APA

PEISAJ LAC

PEISAJ NATURA LAC

PEISAJ NATURA

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: