Publicat de: elenushu | 29/09/2012

Manastirea Namaiesti- rugaciune cioplita in piatra

Am ajuns la Manastirea Namaiesti intr-o frumoasa zi de toamna pe la ora 17. E o ora in care nu sunt prea multi pelerini care asalteaza Manastirea asa ca ne-am putut bucura de linistea si pacea duhovniceasca a locului.

Zidul gros da un aspect de fortareata. De-abia se zareste turla Manastirii care este intr-o pestera. Aveam o nerabdare teribila in suflet sa ajung mai repede si sa vad ce comori ascunde pestera-biserica.

In curtea Manastirii totul era aranjat ca la carte. Flori, pace, pestera si peste toate domnea linistea lui Dumnezeu.

Cand am intrat in pestera-biserica maicuta ghid prezenta unor pelerini istoricul. Enumera cele 9 icoane pictate de Sfantul Apostol Luca spunandu-ne unde se gasesc in lume. De asemenea ne-a spus ca icoana facatoare de minuni de la Namaiesti a fost gasita dupa ce trei ciobani au visat locul din pestera unde era icoana.

Totul e armonie aici. Imi roteam privirea peste icoane, peste peretii pesterii si nu ma saturam de bucurie. In sfarsit Dumnezeu imi calauzise pasii sa ajung in acest loc sfant.

Frumoasele icoane ale Maicii Domnului si Mantuitorului de la Kazan erau prezente si aici. Frumos… minunat de frumos…

Un moment inaltator a fost cand m-am inchinat in fata icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. Se spune ca a fost pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca. Datorita faptului ca e foarte veche si s-a degradat icoana a fost restaurata.

Am iesit afara sa ne mai bucuram inca o data de pacea din acel loc. Clopornita se inalta smerita ca o maicuta singuratica ce pazeste din umbra Manastirea. 🙂

Simteam ca visez sa fiu in acel loc superb si apoi sa ma intorc in lumea dezlantuita. Totusi nu am plecat fara folos. Dumnezeu a revarsat in sufletul meu pace si rabdare.

O ultima privire asupra Manastirii Namaiesti si am plecat. De-abia atunci am observat ca acest nuc verde are cateva „incarunteli galbene” exact ca oamenii carora le mai apar fire albe de par. Unii spun ca ar fi semne de intelepciune… 😀


Categorii

%d blogeri au apreciat: