Publicat de: elenushu | 01/08/2012

Fly-ere electorale „DA” sau „NU”

Acum dupa referendum e momentul potrivit sa analizam continutul fly-erelor electorale.

Unii am mizat pe DA “demite-l la referendum- spune DA la referendum”. Era o imbiere pentru demitere foarte clar expusa. Pe partea opusa fly-erul ni-l prezinta pe Basescu razand malitios bucurandu-se de cateva hartii de 50 de lei pe care le tine in mana cu o satisfactie nemarginita. Colajul e aproape perfect si vrea sa puna in evident a banii aceia putini de care i-a lipsit pe romani. Imaginea este mai jos argumentata in 7 puncte in care sunt expuse “relele pe care le-a facut” ciuntind salarii, pensii etc.

Altii au mizat pe NU “la referebumul hotiei NU VOTEZ”. Aici mesajul e putin ambiguu. Prima data cand il citesti pare a-ti indica neparticiparea la vot. Ulterior daca esti mai atent la exprimare si tonalitate de fapt vrea foarte neclar sa transmita sa pui stampila pe NU, adica nu sunt de accord cu demiterea.
Pe verso fly-erul prezinta 5 puncte solide care ar trebui s ail convinga pe roman sa nu voteze pentru demiterea lui Basescu. Din aceste puncte numai 2 sunt si logice si realiste. Restul sunt usor manipulative si apeleaza la emotionalul electoralului.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: