Publicat de: elenushu | 27/05/2012

La Paraclisul de la Polizu de ziua Sfantului Ioan Rusu

Astazi am mers cu prietena mea Aurelia la Polizu. Daca nu stiti va informez ca in curtea interioara a spitalului Polizu (se trece prin spital) este un mic Paraclis care are moastele Sfantului Ioan Rusu, adica sfantul sarbatorit azi, 27 mai.
Pot sa spun ca ziua a fost exceptionala pornind de la faptul ca toate mijloacele de transport au venit imediat si nu am asteptat in statie deloc si pana la faptul ca spre sfarsitul slujbei curtea era plina de oameni. Se vede treaba ca Sfantul Ioan Rusu este un sfant foarte indragit de romani. Pe noi ne-a ajutat Sfantul de am stat la rand sa ne inchinam la racla numai 10-15 minute, dar in urmatorul sfert de ora s-a facut o coada lunga pana la intrarea in spital. 🙂

Erau in curte oameni bolnavi, oameni sanatosi, batrani, copii, bebelusi, femei insarcinate si … un Elenushu fericit ca participa la o asa frumoasa slujba.

Sfantul Ioan Rusu ii ajuta pe toti oamenii fara nici o discriminare.
Inainte sa iasa preotii cu Sfanta Evabghelie Aurelia m-a facut atenta ca pe crucea de pe acoperisul Bisericii se asezase o pasare care ciripea maiestuos participand si ea la bucuria noastra. Ce m-a uimit a fost ca isi deschisese larg aripile parca vroia sa imbratieze tot puhoiul de oameni prezenti la Sfanta Liturghie. Finalul observarii mele a fost absolut incredibil- a aparut un pasaroi care s-a giugiulit pret de cateva secunde cu partenera lui „cioc in cioc” si apoi si-au luat zborul spre inaltul cerului.
Corul de la Paraclisul Sfantul Ioan Rusu canta absolut ingereste transmitandu-ne stari inaltatoare. De asemenea au cantat si in romana si in limba greaca. Mi-a placut tare cand au cantat Kyrie eleison (Doamne miluieste).

In toata acea multime de oameni la un moment dat am zarit-o pe prietena mea Ana cu care nu ma mai vazusem de foarte multa vreme. Bineinteles ca puteam sa nu o vad sau ea sa plece pentru ca a venit sa stea pret de cateva minutele. Totusi Sfantul a vrut sa ne faca o bucurie si sa ne intalnim la momentul potrivit. Slava lui Dumnezeu pentru toate! 🙂

Un porumbel frumos era si el prezent mai retras de multime. Probabil ca ne privea uimit neintelegand ce e cu atatia oameni stransi in acel loc unde de obicei e liniste si pace.

Poza aceasta a iesit intamplator foarte luminoasa si e facuta cu mobilul. Totusi ma intreb cum ar fi sa vedem cu ochii sufletului energia necreata a lui Dumnezeu care se revarsa din icoana Sfantului Ioan Rusu. Ar fi o experienta taborica…


Categorii

%d blogeri au apreciat: