Publicat de: elenushu | 15/12/2011

Rugaciunea doctorului si rugaciunea pacientului

Am gasit in cartea „Mantuitoarea frica de Dumnezeu” a Ieromonahului Grigore Sandu doua rugaciuni foarte trebuincioase.

Una este rugaciunea pacientului, bolnavului care merge la operatie sau la spital sa se trateze, a omului disperat ca sanatatea ii este in pericol:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Cel ce ai asezat sanatatea in firea cea dintai a omului, pe care eu am stricat-o prin pacat, iarta-mi ca si slabanogul din Evanghelia Ta mai intai pacatele, ca apoi sa ma ridici si din patul durerii. Dumnezeul meu, Cel ce ai pus pe om stapan peste toata zidirea si ca sa o poata stapani ai binecuvantat sa patrunda cu mintea sa tainele acestei zidiri, intelepteste Doamne pe doctorii spre care m-ai trimis, ca sa inteleaga prin harul Tau ceea ce s-a stricat in trupul meu si pune-le in minte leacul potrivit. Cu aceasta nadejde merg sa caut ajutor de la oameni si Tu, Facatorul meu, pentru rugaciunile Sfintilor Tai, a caror mijlocire o cer, nu o lasa desarta, ci refa in mine sanatatea dintai si ma intelepteste sa ma folosesc cum se cuvine de ea; daca nu, mai bine ajuta-ma sa port boala spre mantuire. Amin.”

Cealalta rugaciune este a doctorului, a acelui om care trateaza oamenii si care conform juramantului lui Hipocrate depus la intrarea in breazla medicilor trebuie sa faca tot posibilul sa salveze viata pacientilor:

„Doamne, Iisuse Hristoase, izvorul vietii si al sanatatii omului, Cel ce mi-ai randuit sa fiu alaturi de Tine salvator de viata si alinator de dureri, Te chem in ajutorul meu si al celor suferinzi si ma incredintez Tie impreuna cu acestia care patimesc. Eu ii consult, le fac si le dau ceea ce intelepciunea Ta imi spune, dar Tu sa ii vindeci si sa le dai lungime de zile. Iau impreuna rugatori cu mine pe toti sfintii doctori fara de arginti, dar mai ales pe Preacurata Maica Ta si pentru rugaciunile lor sa te milostivesti de acesti bolnavi pe care mi i-ai trimis ca sa le dai sanatate prin mine la vedere si in taina prin harul Tau si toti bucurandu-ne pentru minunile pe care le faci cu noi, sa-Ti multumim in toate zilele vietii noastre. Amin.”

Nu vreau sa pun paie pe foc, dar in Romania, daca mergi la spital trebuie sa te rogi serios ca Dumnezeu sa te ajute sa scapi cu viata de acolo, pentru ca numai minunile dumnezeiesti mai pot face ceva pentru pacientul roman. Nu vorbesc aiurea. Am exemple clare. 😦

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: