Publicat de: elenushu | 01/12/2011

Paraclisul de la Catedrala Mantuirii Neamului

Foarte multi se intreaba unde este Catedrala Mantuirii Neamului, de fapt unde se construieste Catedrala Mantuirii Neamului. Nici eu habar nu aveam unde este, dar am intrebat si am aflat. De la Metrou Izvor cu autobuzul 385 se ajunge la Piata Arsenalului in fata Hotelului Mariott.

Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cu hramul Invierea Domnului este vizavi de Hotel Mariott. In spatele Paraclisului se construieste Catedrala Mantuirii Neamului. Paraclisul vazut de la departare pare o frumoasa casuta cu acoperis rosu. Crucile de pe tura insa elucideaza cazul: este o Bisericuta. 🙂

Am fost acolo si mi-a placut foarte mult locasul alb, curat, plin de liniste duhovniceasca. Pe 29 noiembrie la ora 16 la slujba de Vecernie a venit aici si Preasfintitul Ciprian Campineanu. De fiecare data cand am avut onoarea sa il ascult cum predica pe Preasfintitul Ciprian Campineanu am ramas foarte impresionata. Vorbeste foarte clar si simplu explicand pe intelesul tuturor.

In Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului puteti vedea o preafrumoasa Icoana a Maicii Domnului – Prodromita (din cate am inteles e a treia copie facuta dupa cea de la Manastirea Prodromu din Sfantul Munte Athos).

Moastele Sfantul Ioan Gura de Aur sunt puse aici in Paraclis intr-o racla mare. In seara zilei de 29 noiembrie au fost aduse aici spre inchinare si Moastele Sfantului Andrei care este Ocrotitorul acestui lacas si al Romaniei.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: