Publicat de: elenushu | 02/10/2011

Moastele Sf. Apostol Andrei la Sarbatoarea Sf. Dimitrie cel Nou

TRINITAS TV ne-a informat ca in 2011 vom avea prilejul de a ne inchina si saruta moastele ocrotitorului Romaniei, Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat.
Capul Sfantului care i-a increstinat pe stramosii nostri va ajunge pentru prima data la Bucuresti, cu ocazia hramului Catedralei patriarhale.

„Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a aprobat la staruinta Arhiepiscopului Atenei si a intregii Elade, Preafericitul Ieronim, ca în anul 2011, Anul Botezului si al Cununiei, anul botezarii noastre de asemenea ca popor crestin, botezare care incepe cu Sfantul Apostol Andrei sa avem ca binecuvantare deosebita prezenta capului Sfantului Apostol Andrei cel Intai chemat care este si ocrotitorul României. Intrucat noua catedrala are si hramul Sfantul Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, pe langa Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor, ne-am gandit ca sa-i dam un impuls, o incurajare a lucrarii de construire a Catedralei Mantuirii Neamului si prin aceasta prezenta a Sfantului Apostol Andrei”, a aratat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.
Stirea a fost preluata de pe site-ul Patriarhiei Romane.

Nu vreau sa aud nici un comentariu rautacios la adresa Moastelor. Am „testat” pe propria mea piele, ca sa zic asa ce inseamna sa stai la rand la Moaste si cat de minunat si inaltator este sentimentul trait ulterior. Si eu am zis in gluma inainte ca e o prostie sa stai atatea ore in sir la coada in frig si nemancat, dar se pare ca pana nu vezi pe propria piele cum este nu poti evalua situatia respectiva. Incercati si voi si o sa va convingeti de puterea moastelor, care repet nu sunt niste oase de mort.


Categorii

%d blogeri au apreciat: