Publicat de: elenushu | 02/10/2011

Curti Domnesti din Tara Romaneasca cu functie de capitala

Curtea Domneasca din Bucuresti (Curtea Veche) este situata in centrul capitalei pe malul Dambovitei, in apropierea Pietei Unirii. Un document redactat in limba slavona de cancelaria lui Vlad Tepes in 1459 specifica faptul ca actul respectiv e emis din „cetatea Bucuresti”. Astfel Bucurestiul a impartit in paralel functia de capitala a Tarii Romanesti cu Targoviste in secolul al XV-lea. Totusi la mijlocul secolului al XVI-lea Bucurestiul devanseaza Targovistea ca importanta politica si devine capitala permanenta. Mircea Ciobanu este cel care va reconstrui vechea curte domneasca.

Curtea Domneasca de la Curtea de Arges este atestata documentar din vremea lui Vladislav Vlaicu in 1369 si 1372. Curtea de Arges a fost capitala Tarii Romanesti pana in secolul al XVI-lea.

Curtea Domneasca de la Targoviste a fost mentionata in documente prima data la sfarsitul secolului al XIV-lea. Targoviste a impartit functia de capitala a Tarii Romanesti in secolele al XV-lea si al XVI-lea cu Arges si Bucuresti.

Reclame

Categorii