Publicat de: elenushu | 07/06/2011

Targoviste de Jucarie – impresii


Am fost la piesa “Targoviste de jucarie” jucata pe scenele teatrului din Targoviste. Hmmm ….parerea mea e ca a fost un altfel de a juca si de a pune in scena piesele. A fost un teatru interactiv si inovativ. Fiecare piesa tinea 20 de minute si se jucau cate mai multe piese in acelasi timp. Fiecare spectator opta pentru una din sali si o piesa pe care dorea sa o vizioneze in Casa rasului de groaza, Casa papusilor, Casa spiritelor, Culoarul placerii, Cortul viselor . In pauza se schimbau salile si fiecare alegea alta piesa. E ca intr-un parc de distractii. Fiecare merge unde ii place sau unde il indeamna curiozitatea mai tare.

Parintii acestui spectacol inedit sunt regizoarea Ana Margineanu si dramaturgul Stefan Peca. Targovişte este al treilea oras inclus în proiectul „Despre Romania, numai de bine”, alte două spectacole au mai avut loc la Baia Mare şi Piatra Neamt.

Noi am ales sa stam in “Casa rasului de groaza” in sala mare si nu ne-am miscat de acolo. Cea mai tare supriza a fost ca la piesa “Targoviste Hills” actorul Mircea Silaghi l-a ales din public pe H si l-a dus pe scena sa participe la scenariu.

Foarte tare! O piesa interactiva in care spectatorul participa activ, nu se multumeste doar sa stea pe scaun si sa priveasca.
Pentru H a fost o experienta inedita sa joace rolul “prim-ministrului” din piesa. Eu nu am fost aleasa sa merg pe scena. Pe langa H a mai fost aleasa o fata, Vesna, care a jucat rolul “procuroarei”. Nu au avut nici o replica de spus insa simpla prezenta pe scena a fost ceva, ceva deosebit.

La sfarsit cei doi participanti au primit un certificat de participare in Targoviste Hills. Foarte tare! Aplauze!

Noi am ales urmatoarele piese:

„Eu l-am impuscat pe Ceausescu” in Casa rasului de groaza.

„Vecinii” in Casa rasului de groaza.

Ca o paranteza la sfarsitul piesei „Vecinii” Cosmina Lirca a interpretat-o pe Mihaela Runceanu cantand o melodie care a apropiat-o foarte mult de original.

„Batrana invizibila” in Casa rasului de groaza.

„Acasa” in Casa rasului de groaza.

PS: Sper sa il conving pe H
sa mergem din nou la spectacolul Targoviste de jucarie in week-end pentru a vedea piesele din Casa Papusilor.


Responses

  1. imi place ce frumos ai descris piesa….astept pe urmatoarea…:P

  2. Nu am mai fost la teatru de cel putin 10 ani din pacate, dar datorita unor colegi care m-au indemnat sa merg acolo am vazut cateva piese nemaipomenite! SI eu am fost In casa rasului de groaza! Cel mai mult mi-au placut Vecinii si Targoviste Hills. Tie?

    • Targoviste Hills a fost cea mai tare.


Categorii

%d blogeri au apreciat: