Publicat de: elenushu | 17/03/2011

Castelana- Elena Zafira Zanfir

Pe parcursul cartii Castelana Elena Zafira Zanfir incearca sa dezvolte in prim-plan iubirea dintre Antonia si directorul Orbas al fabricii „Laxa”. Antonia ar parea ca e personalul principal al operei insa concureaza cu mosiereasa Calonfirescu, o vaduva care are 3 copii si 2 nepoti netoti si risipitori. Nesabuinta urmasilor o face sa se intrebe cine va duce mai departe mostenirea ei.
Actiunea se petrece in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial. Antonia e una din fetele fruntase care e nevoita sa se descurce singura, sa munceasca pentru a-si plati taxele la facultate. Provine dintr-o familie de oameni de tarani simpli si muncitori. Cand a fost mica a invatat cu Norica una din nepoatele mosieresei Calonfirescu incercand sa o motiveze pe razgaiata fata bogata sa prinda gustul invataturii.
Trecand peste razboiul cu toata teroarea impusa de bombardamentele americanilor asupra capitalei, invingand si viata grea si umilintele venite de la bogatasi, Antonia reuseste sa isi legalizeze relatia cu iubitul ei.
Cartea e usor de citit si interesanta mai ales prin perspectiva oferita de a patrunde in viata romanilor in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: