Publicat de: elenushu | 03/10/2009

Cu gandul la mamaie

Regret ca mamaie Stela, (Dumnezeu sa o odihneasca!) nu a venit la noi la Bucuresti aici la apartament sa ne viziteze. Avusese ocazia anul trecut in vara cand s-a operat la ochi de glaucom. Tin minte ca venisem cu H sa o intampin la externare si sa o luam pe la noi. Ne-a spus ca se duce “acasuta la ea” si promitea ca ne va vizita data viitoare. Nu a mai existat o data viitoare. Mamaie a murit anul acesta.
De vizitat m-a vizitat cand stateam in Drumul Taberei la mama Olga. A stat cateva zile pe la mine si era tare fericita. Cand m-am intors de la serviciu am descoperit ca imi gatise o ciorbita buna cum numai mamaie stia sa faca. M-a mustruluit ca foloseam o razatoare cam defecta si a mers cu mine sa imi cumpere alta noua. De asemenea nu i-a placut musamaua de pe masa ca era cam uzata si in secunda doi aveam una noua cu caprioare cumparata de mamaie.
Da, mamaie era un om de actiune. Cand ceva se cerea a fi schimbat se punea pe treaba si remedia situatia. Imi placea felul in care actiona ca sa indrepte lucrurile. Mamaie parea ca nu oboseste niciodata, mereu fiind prinsa cu vreo munca.
Ieri citeam dintr-o carte de rugaciuni pe care mi-a daruit-o mamaie foarte grijulie sa imi mentin credinta. La sfarsitul cartii a scris cu mana ei cateva cuvinte. Mai avea un caietel in care scrisese cu multa bagare de seama persoanele care venisera la nunta la copiii ei. La noi e o traditie la nunti. Daca vii la nunta mea sunt obligat sa vin la nunta ta. Astfel se fac rost de oameni. Bineinteles ca nu sunt de accord cu aceasta tehnica dar m-a amuzat felul in care isi ordona fiecare aspect al vietii.


Categorii

%d blogeri au apreciat: